Rohlik.cz zkracuje dobu doručení nákupu na 60 minut. (Ilustrační foto).

Rohlik.cz zkracuje dobu doručení nákupu ve vybraných částech Prahy a Brna na 60 minut a stává se tak světovým unikátem. Zákazníci si mohou vybrat z více než 21 tisíc produktů, které jim kurýr přiveze už do hodiny.

Informovala o tom mluvčí firmy Lutfia Volfová.

Český online supermarket Rohlik.cz od října zkracuje dobu doručení na 60 minut. Zrychlení služby se momentálně týká vybraných městských částí Prahy a Brna.

Rohlík plánuje postupně zrychlovat dodání i v dalších lokalitách, zejména v oblastech okolo velkých měst. Do budoucna chce zákazníkům nabídnout další zrychlení všech služeb i na dalších místech po celé ČR a ještě více zkrátit dobu, která uplyne od online nákupu po dodání objednávky před jejich dveře.

Doručením kompletního sortimentu do 60 minut se Rohlík stává světovým unikátem v e-commerce a posouvá se do kategorie quick commerce, zdůraznila firma.

Rohlik.cz doručuje přes 21 000 produktů z kategorie jídla, drogerie, kosmetiky, ale například i hraček nebo papírnictví, doručuje zákazníkům po celé ČR. Nyní navíc ve vybraných oblastech Prahy a Brna už do 60 minut.

Olin Novák, generální ředitel Rohlik.cz, k tomu podotkl: „V průběhu roku jsem sliboval, že zákazníkům brzy doručíme kompletní nákup už do 60 minut. Mám velkou radost, že se to podařilo ještě před Vánoci a naši zákazníci tak mohou nakoupit z našeho sortimentu čítajícího přes 21 000 položek a nákup si pohodlně nechat doručit domů už za 60 minut.“

Společnost v září 2021 oznámila zkrácení doby doručení na 90 minut. Už v té době se zdálo, že rychleji už to nejde. Díky zefektivnění procesů na skladech a dokonale naplánované logistice se však nemožné stává skutečností a Rohlík doručí nákupy už za 60 minut.

Quick Commerce (neboli q-commerce) je novou generací nakupování online, u nějž jde hlavně o rychlost. Zákazníci tak v horizontu desítek minut mohou mít doma svou objednávku, ač většinou ve velmi omezeném množství.

Společnost aktuálně pracuje na tom, aby rozvoz do 60 minut byl brzy dostupný pro všechny zákazníky v Praze a Brně a zároveň zkracoval dobu dodání v ostatních oblastech po celé ČR, informovala firma. (sfr)