T-Mobile představil nové 5G tarify. (Ilustrační foto)

Operátor T-Mobile představil od 5. října novou nabídku tarifů. U všech zapíná podporu 5G sítí, ale oproti dosavadním balíčkům také zvedá ceny. Operátor postupně na nové tarify převede automaticky všechny stávající zákazníky. 

Největší český operátor reaguje na rostoucí oblibu českých zákazníků v datování a v rámci svého nejnovějšího tarifního portfolia zpřístupňuje 5G všem uživatelům včetně majitelů základních tarifů a nabízí více dat.

Po loňském představení služby Pořád online jde o další významný posun v rámci nabídek mobilního připojení. Součástí nových tarifů je i dotace na nově představené 5G telefony T Phone, které si mohou zákazníci pořídit již od 1 Kč.

Spotřeba mobilních dat vzrostla za poslední dva roky pětinásobně a český T-Mobile za loňský rok zaznamenal dokonce čtvrtý nejvyšší růst v Evropě. Mobilní data využívá 89 % zákazníků s chytrými telefony a tarify s neomezenými daty preferuje více než třetina tarifních zákazníků. Na tento trend nyní T-Mobile reaguje novými tarify.

Nová tarifní nabídka, která bude spuštěna od 5. 10., přináší zákazníkům spousty nových výhod. Zpřístupňuje 5G všem uživatelům včetně majitelů základních tarifů, a zároveň navyšuje datový limit.

Nabídne pět neomezených tarifů a širokou škálu tarifů od 1 do 10 GB se službou Pořád online, díky které může každý zákazník používat základní nezbytné aplikace a zůstat v kontaktu se svými blízkými.

Nikdo se tak nemusí obávat, že by svá data vyčerpal. Součástí nové nabídky jsou i speciální tarify pro studenty a seniory, které nabízí jak variantu s neomezenými daty, tak i nabídku pro uživatele, kteří data příliš nečerpají. Všechny tyto zvýhodněné tarify rovněž zahrnují službu Pořád online.

„Službu Pořád online jsme představili minulý rok a od té doby přinesla významnou změnu zákaznického chování a ukončila sebeomezování v čerpání dat. Zákazníci, kteří si zapínají Pořád online, vnímají jistotu, kterou jim tato služba poskytuje, a nemusí se bát, že jim dojdou data na ty nejdůležitější aplikace. I proto jsme se rozhodli dát ji do všech nových tarifů,“ dodal Maximiliano Bellassai, obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic.

5G pro každého

T-Mobile plánuje rozšiřovat 5G pokrytí české populace a nabídnout nejmodernější připojení co nejvyššímu počtu uživatelů. Navazuje tak nejen na pokračování výstavby nových 5G vysílačů, kterých chce mít do konce roku v provozu již 2200, ale také na své aktivity v oblasti výstavby privátních 5G sítí pro firmy a univerzity.

V rámci nich se toto rychlé, stabilní, a především technicky nejvyspělejší připojení postupně stává standardem a nahrazuje na správu a údržbu náročné podnikové Wi-Fi sítě. Široké zpřístupnění 5G technologie koncovým zákazníkům je tak dalším logickým krokem v postupné digitalizaci Česka.

„Technologie 5G představuje novou etapu ve vývoji mobilní komunikace, poskytuje vyšší kapacitu přenosu dat, je efektivnější a bezpečnější. Nároky na rychlé a neustálé sdílení dat rostou a 5G dokáže tuto potřebu řešit. Věříme, že digitální budoucnost je tu pro všechny a naším cílem je, aby na ni naši zákazníci mohli přejít co nejdříve,“ doplnil Maximiliano Bellassai.

V rámci zmíněné modernizace nabízí T-Mobile od 5. října pouze nové tarify a bude postupně převádět i stávající zákazníky do nových tarifů páté generace. Podpora současných tarifů skončí na začátku příštího roku.

Každý zákazník bude informován prostřednictvím vyúčtování a SMS zpráv, aby věděl, kdy a za jakých podmínek bude moct nový tarif a jeho výhody čerpat. Pro každého zákazníka je připravena speciální webová stránka, kde přehledně uvidí všechny rozdíly mezi původním a novým tarifem. Další informace najde také v aplikaci Můj T-Mobile a může se obrátit i na zákaznickou linku nebo pobočky T-Mobile.

T Phone: Nový 5G telefon do každé kapsy

Spolu s novými tarify T-Mobile představil rovněž nejdostupnější 5G telefon optimalizovaný pro české sítě. T Phone je dostupný ve dvou variantách, kdy ta levnější začíná od 1 Kč s tarifní dotací, a model s označením Pro je možné zakoupit již od 499 Kč. Nový telefon tak doplňuje komplexní nabídku spojenou s novými 5G tarify, které jsou dostupné všem uživatelům. (pel)