Fio banka znovu navyšuje úroky na vkladových účtech. (Ilustrační foto)

Fio banka znovu navyšuje úroky na vkladových účtech. U Fio konta se částka do 200 tisíc Kč bude nyní úročit sazbou 5,5 % p.a. Na Fio spořicím účtu pak klienti dostanou úrok 4 % p.a. bez omezení výše vkladu. Nově si mohou Fio spořicí účet založit i právnické osoby, které získají úrok 3 % p.a., taktéž bez omezení výše vkladu. Zvyšují a sjednocují se také sazby na termínovaných vkladech, a to s maximem 5,10 % p.a.

„Našim klientům se automaticky zvýší úročení na obou spořicích účtech. Velká část z nich se snaží využít všechny benefity, jaké tyto účty nabízí a spoří současně na obou. Nejefektivnější je vložit 200 tisíc Kč na Fio konto s vyšší sazbou a další volné peníze na Fio spořicí účet. Nově také máme spořicí účet určený i přímo pro právnické osoby. S roční sazbou 3 % jim tak nabízíme jeden z nejvýhodnějších spořicích účtů na trhu,“ okomentoval aktuální nabídku spořicích produktů obchodní ředitel Jan Bláha.

Na Fio kontu bude vklad do 200 tisíc Kč nově úročen sazbou 5,5 % p.a. Vyšší úročení platí vždy pro jedno Fio konto fyzické osoby a pokud jich má klient více, bude tato sazba automaticky nastavená na to nejstarší.

Fio spořicí účet má stejnou sazbu pro celý vklad bez omezení a disponuje nyní sazbou 4 % ročně.

Oba typy účtů je možné založit online v mobilní aplikaci Smartbanking či Internetbankingu nebo na kterékoliv pobočce. Klienti také mohou mít oba spořicí účty najednou.

Právnické osoby si mohou Fio spořicí účet založit osobně na pobočce a aktuálně na něm budou mít nastavenou roční sazbu 3 %.

„Měníme i podmínky termínovaných vkladů v českých korunách, a to pro fyzické i právnické osoby. Nejvyšší sazbu aktuálně nabídneme všem klientům pro uložení na 6 měsíců, a to konkrétně 5,10 % p.a. pro všechna pásma,“ doplnil výčet novinek ve spoření Jan Bláha.


Fio banka je ryze českou bankou. Představuje unikátní spojení nízkonákladové internetové banky a široké sítě poboček. Nabízí velkou paletu produktů pro řešení osobních a firemních financí i vlastní aplikace pro online investování. Navazuje na historii Finanční skupiny Fio na českém trhu, která sahá do roku 1993. Jako první finanční instituce na českém trhu představila Internetbanking (1998), mobilní aplikaci Smartbanking (2011) i vlastní API (2012), jako jedna z prvních v ČR podporovala bezkontaktní platební karty. Získala řadu ocenění jako Zlatá koruna, Zlatý Měšec, Banka roku nebo Vstřícná banka. 

(pel)