Čidlům v Albertu neunikne výkyv teplot. Pod elektronickou kontrolou je více než 70 obchodů.

Teplotní čidla, která Albert začal testovat koncem roku 2020, se osvědčila. Aktuálně je využívá ve více než sedmi desítkách prodejen a dál je rozšiřuje. Inovace, která automaticky hlídá stabilitu teploty uvnitř chladniček, mrazáků a samoobslužných pultů, upozorní v případě jakékoliv chyby obsluhu.

Vedle ještě důkladnější péče o kvalitu potravin tak pomáhají i s úsporou energií. V ostatních obchodech hlídají teplotu chlazených a mražených produktů naši zaměstnanci pomocí bezkontaktních povrchových teploměrů.

Bezdrátový plně autonomní systém teplotních čidel nepřetržitě dohlíží na správnou teplotou.

„Kvalita a čerstvost potravin je pro nás zásadní, čidla nám díky nepřetržitému monitoringu a upozorněním pomáhají hlídat dodržení správného teplotního řetězce,“ popsal Pavel Adamečko, specialista na energetické úspory v obchodech Albert.

„Čidla komunikují online s wifi modulem, který posílá informace o teplotách na externí úložiště, kde se uchovávají hodnoty o historii teplot a alarmů, a zároveň graficky znázorňuje případné teplotní kolísání,“ vysvětlil.

Díky systému není potřeba manuálně zapisovat hodnoty a archivovat je. Poskytují tak efektivní dohled. Zaměstnanec a servisní organizace mohou v kteroukoli denní či noční hodinu přes aplikaci a vzdálený přístup sledovat stav chlazení a v případě poruchy ji urychleně řešit.

Tím, že čidla sledují dobu otevření dveří chladících a mrazících boxů, pomáhají také v úspoře energií.

„Výhodami čidel je automatický reporting a okamžité upozornění v případě nedodržení teploty v reálném čase, bezdrátové připojení a dlouhá výdrž integrované baterie. Navíc díky tvaru oblé čočky nepřekáží při manipulaci se zbožím,“ vyjmenoval benefity Adamečko.

Obchody Albert působí na českém trhu více než 31 let. Síť prodejen Albert má více než 330 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji. Zdravé stravování podporuje Nadační fond Albert prostřednictvím vzdělávacího programu Zdravá 5, který přibližuje dětem principy zdravé výživy a zdravého životního stylu.

Sociálně znevýhodněné děti fond podporuje prostřednictvím hlasování zákazníků v rámci programu Bertík pomáhá a projekty Obchůdky s Albertem a Do Alberta na praxi. (sfr)