EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu miliardáře Daniela Křetínského zvýšila v roce 2021 zisk před zdaněním na 90,7 milionu korun z předchozích 32,9 milionu korun. (Ilustrační foto)

EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu miliardáře Daniela Křetínského zvýšila v roce 2021 zisk před zdaněním na 90,7 milionu korun z předchozích 32,9 milionu korun. Tržby podniku meziročně vzrostly o necelé 3 miliardy na 14 miliard korun.

Společnost EP ENERGY TRADING, a.s. (epet) v roce 2021 dosáhla svých plánovaných hodnot dodávek a svým zákazníkům dodala 2,7 TWh elektrické energie a 2,2 TWh zemního plynu.

V současné době společnost dodává energie do více než 81 tisíc odběrných míst v České republice a na Slovensku.

V roce 2021 se pod epet začlenila společnost Dobrá Energie s.r.o., a z hlediska dodaného objemu energií tak vznikl největší alternativní dodavatel v České republice, který zajišťuje plyn a elektřinu dohromady pro více než 130 tisíc odběrných míst.

„Na konci roku 2021 jsme začali investovat do marketingové kampaně, v rámci které o sobě dáváme vědět jako o stabilním a spolehlivém alternativním dodavateli. Jsem rád, že i naše finanční výsledky prokazují, že za svými závazky vůči zákazníkům a obchodním partnerům pevně stojíme a že je na nás spolehnutí,“ uvedl generální ředitel společnosti, Ing. Petr Švec, MBA.

Společnost epet se stejně jako v uplynulých letech bude i nadále zaměřovat na posilování své pozice v oblasti dodávky energií pro domácnosti. (pel)