Nová prodejna Kauflandu ve Strakonicích nabízí spoustu inovací. (Foto: Kaufland)

Nově otevřený Kaufland ve Strakonicích se nachází pouze přes ulici od toho původního a nabízí nejen o 615 m2 větší nákupní plochu, ale také spoustu inovací. Rychlé a pohodlné nakupování zajišťují technologie K-Scan a nová zóna samoobslužných pokladen, rozšíření doznal i sortiment zahrnující čerstvé pulty s masem nebo regionální produkty. Velkorysé parkoviště zase poskytne dostatek míst včetně nabíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola. 

„Našim zákazníkům i zaměstnancům chceme vytvořit moderní a pohodlné prostředí a věříme, že je nová prodejna potěší,“ uvedla tisková mluvčí obchodního řetězce Renata Maierl.

Při stavbě nové prodejny bylo myšleno na šetrný přístup k životnímu prostředí a udržitelnost. Prodejní plocha je díky rekuperačnímu zařízení vytápěna odpadním teplem z chladicích zařízení.

Ekologický je i dvířky osazený chladicí a mrazicí nábytek.

Inovativní je také nakupování prostřednictvím mobilní aplikace K-Scan, s níž si zákazníci zboží mohou scannerem či mobilním telefonem sami naskenovat, vložit do tašky a poté už jen zaplatit u některé ze čtyř speciálních K-Scan pokladen.

Využít mohou také dalších sedm samoobslužných či deset klasických pokladen, včetně dvou snížených, určených osobám s handicapem.

Příjemnou atmosféru prodejní plochy o rozloze 3362 metrů čtverečních podtrhuje barevná výmalba, moderní LED osvětlení či přehledný navigační systém.

K jednoduššímu nakupování přispívají i zákaznické terminály, které poskytují informace o složení výrobku a jeho ceně a upozorňují na aktuální akční nabídku.

Součástí rozšířeného sortimentu jsou čerstvé obslužné pulty s rozmanitým výběrem lahůdek, sýrů, uzenin i masa, včetně toho z vlastního masozávodu.

(Foto: Kaufland)

Úsek pečiva disponuje navíc ohřevnou vitrínou s grilovanými kuřaty.

„Čerstvé výrobky si zákazníci velmi oblíbili. Jsme moc rádi, že jim bohatou a pestrou nabídkou můžeme vyjít vstříc,“ vysvětlila rozšíření tohoto typu sortimentu Renata Maierl.

Nabídka zahrnuje mimo jiné produkty od mnoha lokálních dodavatelů, od mléčných výrobků až po například řemeslná piva.

Zastánci zdravé výživy nebo zákazníci s potravinovými intolerancemi se mohou těšit na hojné množství produktů v bio kvalitě, bez lepku či bez laktózy.

Nechybí ani úsek To Go s výrobky pro rychlé občerstvení.

Pro parkování lze využít 271 míst, včetně osmi stání pro osoby s handicapem a osmi pro rodiče s dětmi. Nechybí ani nabíječky na elektromobily a elektrokola.

Obchodní řetězec chce být v oblastech, v nichž působí, dobrým sousedem, v rámci projektu „Milion pro…“ proto s otevřením každé nové prodejny investuje částku 1 milion korun do podpory komunity daného regionu.

Během následujících tří let tak tuto částku Kaufland rozdělí také projektům či organizacím působícím na Strakonicku. Projekty či aktivity, které chcete podpořit přihlaste do grantového řízení Milion pro Strakonice do 7. září 2022. (pel)