Americká internetová společnost Twitter se ve 2. čtvrtletí 2022 propadla do ztráty 270 milionů dolarů (zhruba 6,5 miliardy korun). (Ilustrační foto)

Twitter ve 2. čtvrtletí 2022 prodělal. Společnost se propadla do ztráty 270 milionů dolarů (zhruba 6,5 miliardy korun) po zisku 66 milionů dolarů před rokem. Sociální síť jako faktor uvedla „nejistotu“ ohledně jejího očekávaného převzetí americkým miliardářem Elonem Muskem. 

Tržby se meziročně snížily o procento na 1,18 miliardy dolarů.

Musk se na převzetí společnosti Twitter za 44 miliard dolarů (asi 1,1 bilionu korun) dohodl letos v dubnu. Později však začal hrozit zrušením smlouvy o převzetí. Firmu Twitter vinil, že odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

V červenci nakonec smlouvu o koupi vypověděl. Firma však přesto žádá uzavření transakce a hodlá se s Elonem Muskem bojovat u soudu za naplnění smlouvy o převzetí.

Twitter ve zprávě uvedl, že pokles tržeb odráží problémy v reklamním průmyslu související s vývojem makroekonomických podmínek, i nejistotu kolem převzetí podniku Elonem Muskem. (pel)