Zaměstnanci Hyundai vyrazili kolem světa na pomoc malé Amálce. (Foto: Hyundai)

V automobilce Hyundai probíhala od 16. května do 31. července sportovní výzva s názvem „S Hyundai kolem světa“, díky které zaměstnanci mohli sportem společně pomoci dobré věci – na rehabilitace pro pětiletou Amálku, která se narodila předčasně ve 26. týdnu těhotenství, a kvůli tomu u ní vznikly četné zdravotní komplikace. Virtuální trasu dlouhou 62 965 kilometrů zvládli urazit už za 40 dní od spuštění výzvy.

Trasa vedla z Nošovic přes Turecko, Indii, Čínu, Indonésii, Jižní Koreu, USA a Brazílii zpět do České republiky. Zastávky nebyly zvoleny náhodně – jde o lokality, kde se nacházejí výrobní závody Hyundai.

Kilometry na kole, při běhu, chůzi či na inline bruslích, které zaměstnanci urazili, pomohly nejen jejich zdraví, ale i pětileté Amálce, která patří do rodiny jednoho ze zaměstnanců.

Holčička se narodila předčasně ve 26. týdnu těhotenství, a kvůli tomu u ní vznikly četné zdravotní komplikace.

Na rehabilitaci pro Amálku mohli zaměstnanci přispívat také přes portál Donio. Celkem Amálce a jejím rodičům přispěli částku ve výši 93 087 korun (63 087 korun na portálu Donio + příspěvek 30 tisíc korun od HMMC za splnění výzvy).

Při vyhodnocení výzvy, které se odehrálo za účasti Amálky a jejích rodičů, bylo oceněno několik účastníků celé výzvy. Pro nejaktivnější sportovce byly kromě poukázek ve výši 1 tisíc korun do Decathlonu nachystány taky věcné balíčky. (pel)