IKEA v Česku zkracuje otevírací dobu. V létě nabízí vyzvednutí objednávek zdarma. (Ilustrační foto)

IKEA v Česku upravuje otevírací dobu, posiluje zákaznické centrum a v létě nabízí vyzvednutí objednávek zdarma. IKEA od 1. srpna upravuje otevírací dobu svých obchodních domů v Česku. Zákazníci je nově budou moci navštívit každý den od 10 do 20 hodin. IKEA zároveň rozšiřuje možnosti a kapacity online služeb, které poskytuje její zákaznické centrum.

Během léta mohou také členové IKEA Family využít možnosti bezplatného vyzvednutí objednávek nad 3000 Kč.

Obchodní domy IKEA v Praze na Zličíně i Černém Mostě, v Brně a Ostravě budou mít od 1. srpna 2022 otevřeno denně od 10 do 20 hodin. Od srpna se mění také provozní doba zákaznického centra, které nabízí na dálku celou řadu služeb, od objednání přes řešení reklamací až po plánování.

Nově bude zákaznické centrum dostupné od 8:30 do 19 hodin a IKEA zároveň posiluje jeho služby a kapacity. Zákazníci mohou využít pro komunikaci např. nového chatbota, který funguje nonstop.

Přibude i možnost komunikace prostřednictvím webkamery, pomocí které budou moci zákazníci pracovníkům centra např. ukázat poškození výrobku nebo snáze vysvětlit, jaký náhradní díl potřebují. Navýšeny budou také kapacity pro plánování na dálku, konzultace, řešení problémů s objednávkami nebo reklamacemi.

IKEA zároveň posílí kapacity zákaznické podpory prostřednictvím telefonu, e-mailu nebo sociálních médií. IKEA rovněž pokračuje v rozšiřování a zkvalitňování služby Klikni a vyzvedni. Nedávno otevřela nové mobilní výdejní místo v Chebu a investuje také do výdejních boxů, které jsou zákazníkům přístupné 24 hodin 7 dní v týdnu.

Nově bude tato pohodlná možnost vyzvednutí objednávek dostupná také u obchodního domu v Ostravě. V Praze na Černém Mostě, kde jsou výdejní boxy nejvyužívanější, dojde k rozšíření kapacit.

Služba Klikni a vyzvedni je do 31. srpna bezplatná pro členy věrnostního klubu IKEA Family u objednávek v ceně nad 3000 Kč. Tato akce platí na všech výdejních místech, včetně obchodních domů a výdejních boxů, nevztahuje se na vyzvednutí v PPL Parcel Shopech.

Pod značkou IKEA funguje několik různých společností s různými vlastníky. Všichni si ale kladnou za cíl vytvářet lepší každodenní život pro co nejvíce lidí. IKEA byla založena ve Švédsku v roce 1943.

S obchodními domy IKEA ve 32 zemích je společnost Ingka Group největším maloobchodním prodejcem IKEA a její prodeje představují přibližně 90 % maloobchodních tržeb IKEA. Ingka Group zaměstnává více než 170 000 zaměstnanců a na konci finančního roku 2021 vykázala IKEA tržby ve výši 37,4 miliardy eur.

Je strategickým partnerem pro rozvoj a inovace podnikání IKEA a pomáhá definovat společné strategie společnosti IKEA. Společnost Ingka Group vlastní a provozuje prodejní kanály IKEA na základě franšízových smluv se společností Inter IKEA Systems B.V. (sfr)