Spořitelna zvyšuje úročení vkladů na 3,8 %. (Ilustrační foto)

Česká spořitelna zvyšuje úročení vkladů na 3,8 %. Banka chce zároveň klienty motivovat k pravidelnému investování. Spořitelna od 23. května 2022 zvyšuje úrokovou sazbu u spořicího účtu o půl procentního bodu na 2,5 % ročně pro klienty s účtem Plus a klienty služby Erste Premier a Erste Private Banking.  

Banka zároveň motivuje klienty k pravidelnému vytváření dlouhodobé finanční rezervy a od 1. června 2022 zavádí nové speciální zvýhodnění pro klienty, kteří pravidelně investují. Získat tak mohou bonus ve výši 1 % a roční úročení na spořicím účtu ve výši 3,5 %.

Zvýšení sazeb se týká i vkladových účtů (termínovaných vkladů). Klienti si mohou vybrat ze tří variant doby uložení peněz – pro nové vklady sjednané od 23. května 2022 (včetně) platí zvýšení o půl procentního bodu. U vkladů na tři měsíce tak klienti získají sazbu 3 % ročně, u vkladů na půl roku i jeden rok shodně 3,8 % ročně. U již založených vkladových účtů se sazba změní při nejbližším obnovení.

„Chceme klienty podpořit i při tvorbě dlouhodobé rezervy, a proto zavádíme úrokové zvýhodnění. U spořicího účtu k nové roční sazbě 2,5 % přidáme další procentní bod všem, kteří u nás mají pravidelnou investici ve výši alespoň 300 Kč měsíčně.

Výsledná roční sazba 3,5 % tak bude pro klienty ještě atraktivnější a věříme, že je přiměje i ke sjednání pravidelné investice, která je určena právě k tvorbě dlouhodobé rezervy i k poražení inflace v dlouhodobém horizontu,“ řekl Roman Choc, šéf tribu Wealth Management.

Nová úroková bonifikace vázaná na pravidelnou investici není nijak časově omezena. Mohou ji využít klienti s účtem Plus, klienti Erste Premier a Erste Private Banking.

Vyhodnocování pravidelného investování bude probíhat vždy na začátku daného kalendářního měsíce, a to za předchozí měsíc.

Spořicí účet využívá více než 1,8 milionu klientů, což je 90 % primárních bankovních klientů Spořitelny. Finanční rezervu alespoň ve výši tří měsíčních platů má však měně než polovina z nich. Pravidelně pak měsíčně investuje 270 tisíc klientů.

Česká spořitelna je největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů. Disponuje největší sítí poboček a bankomatů. Její digitální bankovnictví George má 1,9 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní aplikací na českém trhu.

Od roku 2000 je ČS součástí evropské bankovní skupiny Erste. (sfr)