Hello Bank zavedla tzv. "HelloPay" kartu "pro oceány bez plastů".

Hello Bank zavedla tzv. „HelloPay“ kartu „pro oceány bez plastů“. Každá nově vydaná HelloPay karta je již vyrobená ze 70 % z plastu posbíraného na pobřeží oceánu. Do dvou let by podle banky mělo mít 80 procent jejich klientů tuto ekologicky šetrnou kartu.

Banka k tomu uvedla mimo jiné to, že „Jedinečný mořský svět zaplavují tuny plastového odpadu, který člověk vyrobil pro svou potřebu. Jeho množství je alarmující a je tak nejvyšší čas dát mu novou šanci.“

Poukázala také na údaje, podle kterých se na světě za rok spotřebuje na výrobu karet takové množství PVC, které se rovná přibližně váze(*) 150 Boeingů 747.

Konstatovala ve své zprávě také to, že „každý rok skončí v oceánech asi 8 milionů tun plastového odpadu, což odpovídá váze(*) 480 tisíc dvoupatrových autobusů“.

Podotkla také, že na výrobu karty se spotřebovala přibližně 1 plastová lahev z pobřeží oceánu.

„Dlouhodobě se snažíme přispívat k udržitelnému rozvoji životního prostředí a přechod na karty vyrobené z recyklovaného materiálu je tak dalším střípkem v naplňování naší strategie,“ uvedl Hello Bank.

HelloPay karta není jen šetrná k životnímu prostředí, ale má i další přednosti. Přesvědčte se sami.

„Od února 2022 se již většina našich nových HelloPay karet veze na vlně oceánu. Jsou vyrobené ze 70 % z plastu posbíraného na jeho pobřeží. Do roku 2024 by 80 % našich klientů mělo mít tuto ekologicky šetrnou kartu,“ zdůraznila banka. (sfr)

(*) … jedná se o hmotnost; poznámka redakce.