Korejská automobilka Hyundai údajně uzavřela vývojové centrum spalovacích motorů a celou divizi vývoje pohonných ústrojí přesměrovala na elektrifikaci. (Ilustrační foto)

Korejská automobilka Hyundai podle zpráv tamních médií uzavřela vývojové centrum spalovacích motorů a celou divizi vývoje pohonných ústrojí přesměrovala na elektrifikaci. V případě, že se tyto spekulace potvrdí, pak se korejská značka zařadí mezi ty, které nezajímají přání zákazníků a řídí se pouze diktovanými politickými rozhodnutími. 

Upozornil na to server Novinky.cz.

Krok by navíc vysvětloval nedávné ohlášení odchodu Alberta Biermanna, který stojí za vybudováním divize N korejské automobilky Hyundai, kde zúročil dlouholeté působení u BMW.

Podle Business Korea se vývojové centrum pohonných ústrojí přebudovalo na centrum vývoje elektrifikace a divize spalovacích motorů skončila úplně. Naopak mělo vzniknout vývojové centrum baterií.

Jedná se zatím však pouze o spekulace, které automobilka nijak nepotvrdila.

Vzhledem k tomu, že spousta automobilek už ale dříve ohlásila, že bude od určitého data prodávat jen elektromobily, dávalo by to smysl. např. Třeba německý Volkswagen už ukončení vývoje spalovacích motorů avizoval před několika měsíci. Hyundai však takovou automobilkou dosud není, „jen“ chce v Evropě nabízet výhradně elektrická auta od roku 2035. (pel)