Babišovo ANO slibuje v předvolební kampani voličům důchody 20 tisíc či nezvyšování daní. A žádné ilegální migranty v Česku.

Babišovo ANO slibuje v předvolební kampani do sněmovny voličům, že průměrný důchod má do roku 2025 vzrůst na 20 tisíc měsíčně. Navýšit chce i rodičovský příspěvek, a to na 400 tisíc korun. Na zahajovacím mítinku prohlásil, že dokud bude předsedou vlády, Česko nikdy nepřijme ani jednoho ilegálního migranta. Heslem kampaně je „Budu se za vás rvát až do roztrhání těla“. 

„Na rozdíl od TOP 09 a Pirátostánu budeme dál nekompromisně hájit naši pozici v otázce ilegální migrace. Nepřipustíme, aby nám někdo diktovat, kdo u nás bude žít. Nenecháme si násilně měnit naši kulturu a náš způsob života,“ píše se v programu ANO.

Hnutí ANO rozjelo kampaň v Ústeckém kraji, kde je lídrem kandidátky premiér a šéf strany Andrej Babiš.

„Dokud budu premiérem, nikdy nepřijmeme ani jednoho ilegálního migranta,“ prohlásil Babiš v projevu.

Znovu se vymezil proti koalici Pirátů se STAN a Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL).

„Je to poslední šance, jak zastavit obě antibabišovské koalice, které se již dohodly na společné vládě,“ řekl a dodal, že lídři stran již avizovali, že chtějí vládu skládat po volbách společně.

ANO ve volebním programu slibuje, že nebude zvyšovat daně a že průměrná výše důchodů v roce 2025 dosáhne 20 tisíc korun měsíčně. Hnutí se rovněž chce zasadit o zachování slev na jízdném pro studenty a seniory.

Navýšit chce Babišovo uskupení i rodičovský příspěvek, a to na 400 tisíc korun.

ANO nehodlá ustoupit ani z toho, že Česko nepřijme euro, a to navzdory závazku, který země při vstupu do EU dala.

„V EU zachováme právo veta, rozhodně nepodpoříme možnost většinového hlasování v zásadních otázkách financí, daní, sociálního systému nebo zahraniční a bezpečnostní politiky a migrace, tak jak se chystá Pirátostan,“ napsalo ANO v programu.

Kromě toho slibuje do konce roku 2025 uvést do provozu nových 294 kilometrů dálnic nebo trvá na dostavbě nového jaderného bloku v Dukovanech. Nesouhlasí ani s plánem Evropské unie na ukončení výroby aut se spalovacími motory. (pel)