Babišovo hnutí ANO bude ve sněmovních volbách kandidovat s číslem 20. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Babišovo hnutí ANO bude ve sněmovních volbách kandidovat s číslem 20. Koalice Spolu má číslo 13, Piráti se STAN číslo 17. Okamurova SPD bude mít čtyřku. Volby do Poslanecké sněmovny se konají v říjnu.

Státní volební komise vylosovala stranám a hnutím čísla, s nimiž budou kandidovat v říjnových sněmovních volbách.

Vládní hnutí ANO se o hlasy voličů bude ucházet s číslem 20.

Hnutí Přísaha, které podle některých průzkumů má šanci dostat se do Sněmovny, dostalo číslo 12, uskupení Trikolora, Soukromníci, Svobodní bude kandidovat s osmičkou a Volný blok s trojkou. Číslo 1 bude mít Strana zelených.

Sociální demokraté mají číslo 5. Číslo 22 mají Moravané, sedmičku obdržela Aliance národních sil, Aliance pro budoucnost má devítku a seskupení Otevřeme Česko normálnímu životu číslo 21.

Dvojku dostala Švýcarská demokracie, šestku Pravý blok, desítku uskupení Prameny. Strana Levice získala číslo 11, Senioři 21 číslo 14, monarchistická strana Koruna Česká číslo 16 a Moravskému zemskému hnutí určil los číslo 19.

Při předchozích sněmovních volbách kandidovalo 31 stran a hnutí. Pro letošní sněmovní volby bylo zaregistrováno 22 přihlášených uskupení.

Čísla určí pořadí, ve kterém Český statistický úřad (ČSÚ) strany uvede odpoledne na oficiálním volebním webu. Strany budou moci čísla využít v kampani. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Babišovo ANO potvrdilo náskok i v dalším průzkumu. Opoziční koalice se rvou o 2. místo