Česko není kolonií Evropy, ohradil se Andrej Babiš vůči rezoluci přijaté Evropským parlamentem. (Ilustrační foto)

Česko není kolonií Evropy, ohradil se nejnověji Andrej Babiš na sociálních sítích vůči čtvrteční rezoluci přijaté Evropským parlamentem, který se usnesl, že premiér ČR je ve střetu zájmů. Premiér také napadl europoslance zvolené za Českou republiku s tím, že údajně ohrožují peníze pro tuzemské firmy a nevládní organizace.

„Ti čeští europoslanci, kteří jsou jen kvůli posílení vlastních preferencí ochotni vytvářet tento falešný dojem, jsou bezohlední a nezodpovědní a ničí práci mnoha lidí za mnoho let. Ohrožují všechny peníze, které potřebují naše firmy, obce i nevládní organizace, ačkoliv k tomu není reálný důvod,“ uvedl Babiš.

Podle Babišova vyjádření na Facebooku byla rezoluce EP jen další pokus, jak ovlivnit volby a pomoct Pirátům a opozici.

„Vykážou to Česká pirátská strana a Spolu v nákladech na kampaň?“ zeptal se řečnicky Babiš.

Podle koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) Andrej Babiš „spustil hnojomet na Evropský parlament a opozici“.

„Je evidentní, že premiér ztrácí nervy. Pro rezoluci k jeho střetu zájmů hlasovaly tři čtvrtiny europoslanců. Ani sebevětší kopání do ostatních výsledek už nezmění,“ reagovala koalice Spolu.

Babiš tvrdí, že rezoluce je totálně účelová a vylhaná s tím, že europoslanci „diktují našim občanům, kdo tu má být premiér. To jsme tady v minulosti už 41 let měli!“ napsal premiér.

Piráti v reakci Babiše upozornili, že europarlament v rezoluci nediktuje, kdo má být premiérem.

„Jste agent StB spolupracující s komunisty a svými legračními metaforami cynicky urážíte jejich oběti,“ napsala Pirátská strana na konto premiéra Babiše.

Michal Šmarda, bývalý místopředseda ČSSD, poukázal na to, že Babiš získává dotace na úkor menších podnikatelů.

„Myslím si, že Evropský parlament nám nechce diktovat, kdo má být premiér. Spíš jim vadí, když někdo krade peníze určené drobným podnikatelům, živnostníkům, zemědělcům… Nebo se pletu?“ podotkl na Twitteru.

Europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) uvedl, že Babiš má v tomto na hlavě „více másla než jeho Mlékárna Hlinsko“.


Europoslanec Jiří Pospíšil: “ Babiš má na hlavě více másla než jeho Mlékárna Hlinsko“.


Plný text vyjádření předsedy vlády Andreje Babiše na sociálních sítích k rezoluci Evropského parlamentu:
Česká republika není kolonie Evropského parlamentu. Jejich rezoluce je totálně účelová a vylhaná. Diktují našim občanům, kdo tu má být premiér. To jsme tady v minulosti už 41 let měli!
Je to jen další pokus, jak ovlivnit volby a pomoct Pirátům a opozici. Vykážou to Česká pirátská strana a SPOLU v nákladech na kampaň?
Pokud to někdo neví nebo tápe, rezoluce Evropského parlamentu nebyla jen o Babišovi, byla také o České republice.
Ti čeští europoslanci, kteří jsou jen kvůli posílení vlastních preferencí ochotni vytvářet tento falešný dojem, jsou bezohlední a nezodpovědní a ničí práci mnoha lidí za mnoho let. Ohrožují všechny peníze, které potřebují naše firmy, obce i nevládní organizace, ačkoliv k tomu není reálný důvod.
Státní správa v České republice funguje velmi dobře a se všemi kontrolními mechanismy, které jsou v souladu s legislativou EU a jsou důsledně dodržovány.

Kdokoliv tvrdí opak, poškozuje dobré jméno naší země.



VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Babiš je ve střetu zájmů, potvrdili europoslanci. Žádají zastavit vyplácení dotací Česku

Firmy Agrofertu získaly v roce 2020 rekordní více než 1 miliardu Kč zemědělských dotací