Američtí generálové a admirálové zaútočili na prezidenta Bidena. USA podle nich čelí marxistické totalitě a Biden ohrožuje svobodu.(Ilustrační foto)

Američtí generálové zaútočili na prezidenta Bidena. USA podle nich čelí marxistické totalitě a Biden ohrožuje svobodu. Více než 120 vysloužilých amerických generálů a admirálů podepsalo otevřený dopis označující vládu Joe Bidena za největší ohrožení svobody a demokracie od deklarace nezávislosti.

Generálové v dopise tvdí, že prostřednictvím prezidenta Bidena se navzdory vůli občanů dostávají k moci marxističtí totalitáři.

Napadli také Bidenovu schopnost vykonávat funkci. Prezident prý kvůli stáří už není duševně ani fyzicky schopen funkci zastávat.

„Náš národ je ve vážném ohrožení. Bojujeme o přežití konstituční republiky jako doposud nikdy od jejího založení v roce 1776. Je to konflikt mezi zastánci socialismu a marxismu a zastánci ústavních svobod a svobody jako takové,“ napsali vysloužilí generálové v dopisu.

Jedním z autorů Otevřeného dopis penzionovaných generálů a admirálů je generálmajor Joe Arbuckle, veterán z vietnamské války.

Podle něho je situace v USA skutečně hrozivá.

„Čelíme nejvážnějšímu nebezpečí od založení naší země. Zůstat zticha by znamenalo zanedbat naši povinnost,“ zdůraznil.

Autoři a signatáři dopisu také poukazují na pochybnosti kolem sčítání zejména korespondenčních hlasů v posledních prezidentských volbách.

Příznivci poraženého republikánského kandidáta Donalda Trumpa tvrdili, že s hlasy odevzdanými na dálku, kterých bylo kvůli pandemii koronaviru mnoho, docházelo k podezřelým machinacím.

Autoři „generálského“ dopisu proto tvrdí, že došlo k porušení ústavy. Podezírají demokraty, že chystají další změny ve volebním procesu tak, aby se udrželi u moci již nastálo.

„Férovost voleb zajistí jedině to, že bude jednomu občanovi započítán právě jeden hlas na základě vládou uznávaného dokladu totožnosti, podpisu apod. To dnes mnozí označují za rasistické,“ uvedli vzbouření generálové.

Vedle svobodných voleb je podle organizátorů protibidenovské akce v ohrožení i svoboda slova.

„Současná administrativa zahájila frontální útok na naše ústavní práva. Nejvíce alarmující je cenzura psaného a mluveného projevu.“

„Musíme podporovat politiky, kteří vystoupí proti socialismu, marxismu a progresivismu na podporu konstituční republiky, kteří budou trvat na rozpočtově odpovědné politice, přičemž se zaměří na všechny Američany, zejména střední třídu, nikoliv na skupiny extremistů, kteří jsou využívání, aby nás rozdělili na znesvářené frakce,“ uvedli v dopise.

Napadli také Bidenův věk a jeho dopad na prezidentovu schopnost výkonu funkce.

„Duševní a fyzickou kondici vrchního velitele ozbrojených sil není možné přehlížet. Musí být schopen činit přesná rozhodnutí týkající se národní bezpečnosti. A to ve dne i v noci. Je to otázka života a smrti,“ deklarovali generálové.

Otevřený dopis amerických generálů se objevil jen krátce poté, co s podobným dopisem přišli penzionovaní generálové ve Francii, kteří kritizovali ohrožení republiky vzmáhajícím se islamismem.


VÍCE O TÉMATU GENERÁLSKÝCH VÝZEV PREZIDENTŮM ČTĚTE ZDE:

Macronova Francie potrestá generály, kteří žádali obranu země před islamisty

Francie je před občanskou válkou a vzpourou vojáků kvůli rozkladu země vlnou islamismu