Donald Trump překonal rekord ve frekvenci tweetování amerických prezidentů.

Americký prezident Donald Trump překonal rekord. Za páteční den napsal nebo přeposlal celkem 115 tweetů. Zvláštní tweetovací aktivitu věnoval hlasování právního výboru Sněmovny reprezentantů, který schválil články ústavní žaloby proti jeho osobě.

„Jak můžete čelit impeachmentu, když jste neudělali nic špatného,“ napsal Trump na sociální síti twitter.

„Podle ničemných demokratů ve vedení sněmovny by byli pohnáni k ústavní žalobě všichni naši prezidenti,“ uvedl v dalším tweetu.

Prezident Trump učinil ze sociální sítě twitter svůj hlavní komunikační prostředek.

Novináři, kteří mají za úkol sledovat činnost prezidenta USA, si stěžují, že Trump prakticky zrušil pravidelné briefingy, běžné za minulých prezidentů.

Trump dává přednost přímé komunikaci s národem a jeho stručná a často nevybíravě útočná sdělení nakonec využívají i média.

Twitterový účet prezidenta Trumpa nyní sleduje 67,5 milionu uživatelů.

Trumpova rekordní tweetovací aktivita během pátku třináctého nebyla věnována pouze impeachmentu.

Prezident na twitteru kritizoval i švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou, propagoval svůj golfový klub na Floridě, komentoval rodící se obchodní dohodu s Čínou. a samozřejmě také skrze Twitter gratuloval předsedovi britských konzervativců Borisi Johnsonovi k volebnímu vítězství.

Joe Biden, bývalý americký viceprezident a nejžhavější kandidát na demokratickou nominaci do boje o Bílý dům komentoval Trumpův rekord tvrdě.

„Dej si už pokoj, člověče,“ napsal Biden na twitteru.

„Ospalý Joe dobře ví, co to je dát si pokoj,“ zareagoval Trump. (sfr)