Česká společnost Ray Service podepsala na veletrhu DSEI v Londýně smlouvu s izraelskou firmou Beth-El.

Česká společnost Ray Service, přední výrobce kabelových svazků a elektromechanických celků, podepsala na veletrhu DSEI v Londýně další významnou smlouvu. Ve spolupráci s izraelskou společností Beth-El bude v České republice lokalizovat výrobu filtro-ventilačních systémů (EPCS) pro vojenská vozidla. Ray Service podpisem smlouvy získává nové schopnosti a zvyšuje potenciální schopnosti českého průmyslu podílet se na výrobě bojových vozidel pěchoty, které poptává v tendru Armáda České republiky. Podepsaná smlouva se společností Beth-El je komplexní, netýká pouze aktuálního výběrového řízení.

Firma ze Starého Města u Uherského Hradiště se vypracovala ve významného dodavatele nejen kabeláží do vozidel pozemní techniky či do letectví, ale prosazuje se také jako dodavatel ucelených řešení. Z toho důvodu si společnost Beth-El vybrala Ray Service jako svého partnera pro výrobu systému EPCS v České republice. Smlouvu podepsali v rámci oficiálního programu na českém stánku na veletrhu DSEI Jakub Gabriel, ředitel společnosti Ray Service, a Jehudah Ferlauer, vedoucí mezinárodního prodeje a marketingu společnosti Beth-El Inddustries.

„Ze spolupráce s Ray Service máme velkou radost a považujeme ji za významný krok v naší strategii lokalizace výroby ve prospěch našich zákazníků,“ komentoval podpis smlouvy Jeduah Ferlauer.

U podpisu smlouvy byli přítomni Paul Friedberg, zástupce ředitele SIBAT, což je agentura izraelského ministerstva obrany pro průmyslovou spolupráci se zahraničím a G-to-G kontrakty, český velvyslanec ve Velké Británii Libor Sečka, a Jiří Hynek, prezident a výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu České republiky.

„Jsme hrdí, že si nás díky našim obchodním i výrobním schopnostem vybral přední izraelský i světový vývojář systémů ochrany proti zbraním hromadného ničení v rámci českého průmyslu za partnera. Jedná se o další důležité byznysové spojenectví, které posílí naši pozici nejen na českém trhu,“ uvedl po podpisu smlouvy Jakub Gabriel.

Filtro-ventilační systém EPCS (Electronic Prescriptions for Controlled Substances) zajišťuje posádkám vojenských vozidel nepřetržitý přísun čistého vzduchu, stabilní tepelně-vlhkostní mikroklima a komplexní ochranu před nebezpečnými látkami.

Skládá se ze systému hybridní ventilace, klimatizační jednotky a CBRN (chemical, biological, radiological and nuclear) filtračního systému pro radikální snížení koncentrace nebezpečných látek ve vozidle. CBRN lze doplnit též o jednotku k ochraně před oxidem uhelnatým. Účinnost filtru odpovídá standardům NATO, řízení a diagnostika systému probíhá prostřednictvím sběrnice CANBUS.

Společnost Beth-El Industries je hlavním dodavatelem kombinovaných systémů ventilace a filtrace NBC, jakož i kombinovaných systémů klimatizace, ventilace a filtrace NBC, čističů vzduchu v motoru, ventilů na vysoké palivo, palivových čerpadel a dalších subsystémů.

Systémy Beth-El jsou instalovány na mnoha platformách, jako jsou Merkava MBT, Namer APC, Piranha IIIC, Piranha V, Duro IIIP, Eagle IV, Dingo II, Boxer, VAB Mark II, Cobra, YAK a v desítkách dalších typů vozidel. Součástí produktové řady Beth-El jsou též systémy pro kontejnery, stany, přístřešky a infrastrukturu.

Mezi klíčové vlastnosti systémů Beth-El patří: hrubá a jemná prachová filtrace; toxická filtrace spalin; Ovládání sběrnice CAN; splnění důležitých vojenských standardů, jako jsou například: AEP-54 NATO, MIL – PRF – 321387, AC 225 (PANEL VII) D/251 a německé normy TL. Systémy Beth-El jsou v provozu u více než 60 armád po celém světě. (pel)