Neymar nakonec do Barcelony nepřestoupil. Brazilská fotbalová megastar musela zůstat v pařížském PSG.

Neymar nakonec do Barcelony nepřestoupil. Brazilská fotbalová megastar musela zůstat v pařížském PSG. Neymarova dlouhotrvající snaha „utéci“ z Paříže do svého předchozího klubu se nezdařila. Podle informací ze srazu brazilské fotbalové reprezentace však prý Neymar nesmutní a je v pohodě…

Neymarův přestup do katalánského velkoklubu FC Barcelona se nakonec nepodařil. A brazilský špílmachr nakonec nezamířil ani do Realu Madrid, který o Neymara projevoval eminentní zájem.

Barceloně se nepodařilo splnit finanční požadavky PSG, a tak musel Neymar, který toužil po návratu na Camp Nou, zůstat ve Francii. Kombinovaná nabídka Barcelony údajně činila 150 milionů eur a trvalé přestupy záložníka Ivana Rakitiče a obránce Jeana Claira Tobida plus hostování útočníka Ousmane Dembélého.

Šéf PSG Nasser Al-Khelaifi uvedl, že od případného kupce bude PSG za Neymara požadovat 300 milionů eur.

Neymar, který velmi toužil odejít z Paříže, však údajně nijak nesmutní.

Jak uvedl brazilský reprezentační brankář Ederson, je Neymar šťastný poté, co se připojil k reprezentačnímu týmu. Ederson, který jinak působí v Manchesteru City,  řekl, že se Neymar zdá být spokojený navzdory nedávnému přestupovému „dramatu“.

„Vidím, že je šťastný. Jakýkoliv hráč, který obléká brazilský reprezentační dres, je šťastný,“ uvedl Ederson.

Neymar si během minulé sezóny v PSG svými disciplinárními incidenty a dlouhotrvajícím zraněním pošramotil vztahy s fanoušky. A jeho horečnatá snaha z klubu odejít uvrhla vztah příznivců klubu k výstřednímu Brazilci na bod mrazu.

Vedení pařížského celku se nyní snaží situaci kolem nejdražšího hráče světa uklidnit a vztah fanoušků k Neymarovi zlepšit.

Fanoušci PSG nebyli spokojeni s tím, že chce Neymar odejít a brazilského útočníka dokonce vulgárně napadali. Neymar v úvodu sezony, a to i kvůli zranění, nenastoupil ani v jednom ze čtyř kol francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1.

Příznivci PSG v prvním domácím zápase na stadionu vyvěsili transparenty urážející nejen Neymara, ale i jeho matku.

Podle některých informací však pro Neymara existuje možnost úniku z PSG. Mohl by se totiž obrátit na FIFA s tím, že již dokončil v klubu tři roky své smlouvy, kterou podepsal v době, kdy mu bylo méně než 28 let.

Tím by uplynula „ochranná doba“ mladých hráčů ve smlouvách bez výstupní klauzule a přestupní částku by tak následně stanovila samotná FIFA. Ta by mohla být nižší, než dnes požaduje PSG. Vzrostla by tak šance na uskutečnění Neymarova přestupu do Barcelony.

PSG si navíc na poslední chvíli pořídil dalšího výrazného útočníka. Na roční hostování do klubu přišel Mauro Icardi z Interu Milán. V Interu nastřílel 124 gólů v 219 zápasech. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Neymar je blízko vysněnému návratu do Barcelony. Katalánci by zaplatili přes 4 miliardy

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech italské Série A, španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.