Hvězda Atlética Madrid Griezmann přestupuje do Barcelony.

Krize kolem Griezmanna je částečně zažehnána, když francouzský fotbalový mistr světa přestoupil z madridského Atlética do FC Barcelona, kde má doplnit taková esa, jako jsou Messi a Suárez, případně Neymar, o jehož příchodu se také spekuluje. Katalánci za Griezmanna zaplatí v přepočtu více než 3 miliardy korun. Atlético však chce hnát Barcelonu k soudu.

Španělský fotbalový mistr, FC Barcelona, aktivoval výstupní klauzuli ve smlouvě madridského útočníka Antoineho Griezmanna. Katalánsky klub za 28-letého Francouze zaplatí 120 milionů eur (více než 3,07 miliardy Kč), protože Atlético odmítlo jednat o nižší sumě.

Více v historii stály jen přestupy Neymara (222 milionů eur) a Kyliana Mbappého (180 milionů) do PSG.

Katalánský velkoklub chce údajně představit svou novou posilu, Griezmanna, už v neděli před pondělním prvním předsezónním tréninkem.

Barcelona s osmadvacetiletým fotbalistou podepsala smlouvu na pět let. Pokud by ho chtěl koupit někdo jiný, musel by zaplatit 800 milionů eur (téměř 20,5 miliardy korun).

Před pár dny vyšlo najevo, že již dříve avizovaný odchod francouzského mistra světa Griezmanna z Atlética Madrid a jeho přestup do katalánské Barcelony se vyhrotily do nečekané krize.

Atlético Madrid nařklo Barcelonu z nekalých vyjednávacích praktik a současně začalo Griezmanna nutit k tomu, aby se v Madridu zapojil do tréninku. Vedení Atlética Madrid současně osočilo katalánský klub za to, že údajně porušil pravidla, když osmadvacetiletého fotbalistu nabádal, aby záměrně porušil smlouvu.

Celý transfer tak bude mít dohru. Atlético oficiálně potvrdilo, že na Barcelonu podá žalobu.

Podle klubu se Griezmann s Barcelonou dohodli před 1. červencem, kdy jeho výstupní klauzule činila 200 milionů eur (přes 5,1 miliardy korun). Poté klesla o 80 milionů eur, které nyní zástupci madridského celku požadují také. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Mistr světa Griezmann utíká pryč z Atlética. Potřebuji to! Namířeno má zřejmě do Barcy

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.