Atlético Madrid koupilo Félixe, který se stal třetím nejdražším hráčem v historii.

Atlético Madrid koupilo portugalský supertalent jménem Félix z Benficy Lisabon za 126 milionů eur (3,2 miliardy korun). Devatenáctiletý Félix se tak stal třetím nejdražším fotbalistou historie. Současně madridský klub prodává španělského reprezentanta Rodriho do Manchesteru City za v přepočtu 1,78 mld. Kč. 

Více než Félix dosud stáli pouze brazilský útočník Neymar, který přestoupil do Paris St. Germain z Barcelony za 222 milionů. A francouzský kanonýr Kylian Mbappé přešel do PSG z Monaca za 180 milionů eur.

Pokud by se do přestupní částky započítávaly i následné bonusy, umístili by se před Félixem ještě Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé.

Talentovaný Félix podepsal se španělským vicemistrem Atléticem sedmiletou smlouvu.

Portugalský mladík je po Mbappém druhým nejdražším teenagerem v historii. Atlético astronomickou přestupovou částku nezaplatí ihned celou, ale ve splátkách.

Félix v minulé sezoně debutoval v A-týmu lisabonského celku a Benfice pomohl k zisku mistrovského titulu 15 góly a devíti přihrávkami v 26 ligových zápasech.

Začátkem června si v semifinále Ligy národů proti Švýcarsku poprvé zahrál i za seniorskou portugalskou reprezentaci.

Rodri míří do Manchesteru City 

Fotbalisté Manchesteru City zřejmě získají nejdražší posilu v klubové historii. Úřadující anglický mistr zaplatil výstupní klauzuli ve smlouvě španělského reprezentanta Rodriho, který do Premier League míří z Atlética Madrid.

Třiadvacetiletý záložník Rodri vyšel Citizens na 70 milionů eur (1,78 miliardy korun).

Španělský klub o uplatnění výstupní klauzule informoval s konstatováním, že hráči skončila smlouva, kterou měl v Atléticu do června 2023.

Manchester zatím dohodu nepotvrdil.

Dosavadní rekord Manchesteru City držel Rijád Mahríz, kterého klub vloni koupil v přepočtu za 1,7 miliardy korun.

Rodri byl pro trenéra City Josepa Guardiolu jedním z hlavním cílů tohoto přestupního období. Defenzivně laděný střední záložník si zatím připsal sedm startů za španělský reprezentační A-tým. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.