Neymar míří nazpět do Barcelony, ale šéf La Ligy už tohoto Brazilce nechce.

Šéf španělské La Ligy si nepřeje Neymarův návrat, protože to je problematický hráč. Prezident nejvyšší španělské fotbalové soutěže Javier Tebas odmítá návrat Neymara do La Ligy, pokud Brazilec nezlepší své chování. Tebas tak reagoval na zprávy o Neymarově přestupu z pařížského PSG zpět do katalánského velkoklubu FC Barcelona. 

Neymarovo působení v PSG, respektive ve francouzské Ligue 1 poznamenala řada incidentů. Francouzská fotbalová federace Neymara suspendovala na 3 zápasy za napadení fanouška po neúspěšném finále domácího poháru s Rennes.

Neymar také nesmí nastoupit ve 3 zápasech Ligy mistrů v ročníku 2019/2020 a to za slovní napadení rozhodčích po prohraném osmifinále s Manchesterem United.

V Brazílii se Neymar v současnosti brání obvinění ze znásilnění.

Prezident PSG Nasser al-Khelaifi prohlásil, že už hráčům nebude tolerovat jakékoliv hvězdné manýry.

„Myslím si, že pokud by se Neymar choval lépe, může být skvělým hráčem. Chování a hodnoty jsou však v naší soutěži velmi důležité, a proto preferuji jiné typy hráčů,“ prohlásil šéf La Ligy Tebas.

„Jestliže hráč není správným příkladem, pak bych byl raději, kdyby se do španělské ligy nevracel. Pro soutěž je lepší, čím více má výborných hráčů. Ale v případě Neymara to neplatí. Pracovali jsme na zvýšení prestiže ligy a nechceme o ni přijít,“ podotkl Tebas.

PSG prý snižuje přestupovou částku

Přestup Neymara z PSG do FC Barcelona se každým dnem jeví být reálnější.

Deník Le Parisien informoval o tom, že PSG snížilo cenu za Neymara. Ještě nedávno francouzský klub žádal 300 milionů eur.

Nyní by se prý spokojil s 222 miliony eur (5,6 mld. Kč). Tedy se stejnou sumou, kterou před dvěma lety vykoupil Neymara ze smlouvy právě v Barceloně.

Francouzský deník zmínil i alternativní variantu, pokud by Barcelona nechtěla zaplatit tak vysoký obnos. Tou je přeci jen nižší částka, jež by se měla pohybovat mezi 130 až 150 miliony eur, k nimž by ale Barcelona měla přihodit ještě dva další hráče.

Mělo by jít buď o Coutinha, Rakitiće nebo Umtitiho, nicméně ve hře by mohl být i francouzský útočník Ousmane Dembélé.

„PSG a jeho prezident Nasser Al-Khelaifi už nechtějí nikdy více vidět Neymara v klubu a proto jsou ochotni vyjednávat,“ uvedl Le Parisien. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Neymar míří z PSG do Barcelony. Prý se s ní už dohodl. Katalánci mají zaplatit 2,5 miliardy

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.