Neymar se ocitl v totální krizi. Úřady mu zablokovaly majetek a PSG se rozhodlo hráče prodat.

Fotbalový génius Neymar je údajně na prodej. Vedení pařížského klubu došla trpělivost s Neymarovými výstřelky a dalšími problémy. Brazilské úřady navíc Neymarovi zablokovaly veškerý majetek na území státu a to kvůli dlouholetému sporu o dlužné daně. 

Zásah brazilských úřadů znamená, že Neymar sice může své domy a další nemovitosti dál užívat, nic ale nesmí prodat.

Podle brazilských médií úřady zablokovaly útočníkovi Paris Saint-Germain 36 nemovitostí v Brazílii. Zaplatit po něm požadují 69 milionů realů (asi 410 milionů korun).

Tuto částku Neymar údajně dluží po přestupu ze Santosu do Barcelony v roce 2013.

Vedle daňového sporu Neymar nadále řeší problém svého obvinění ze znásilnění. Obvinila ho modelka Najila Trindadeová, podle níž se čin odehrál v květnu v pařížském hotelu.

V souvislosti s případem musel Neymar vypovídat na policejním oddělení počítačové kriminality kvůli informacím a intimním fotografiím modelky, které na svoji obranu zveřejnil na sociálních sítích.

Vedení pařížského klubu PSG současně oznámilo, že je připraveno Neymara prodat. Nejdražší fotbalista historie ve Francii promarnil část sezony kvůli zranění. A nebude moci hrát ani v začátku další sezóny a to především kvůli disciplinárnímu trestu za napadení fanouška a za urážky rozhodčího v Lize mistrů.

Neymar se navíc opět zranil v přípravném zápase brazilské reprezentace před šampionátem Cópa América.

Předseda pařížského PSG Násir Chelajfí varoval, že hráčům už nebude tolerovat nezodpovědné chování. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Nevychovaný Neymar jde „na kobereček“ k Titemu kvůli výstřelkům. Hrozí mu vyhazov?

Nevychovaný Neymar jde „na kobereček“ k Titemu kvůli výstřelkům. Hrozí mu vyhazov?

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.