Mbappé dal už 100 gólů v kariéře. Překonal Messiho i Ronalda.

Dvacetiletý Francouz Kylian Mbappé vstřelil jubilejní stý gól v kariéře. I díky jeho gólu Francie odčinila prohru s Tureckem, když v kvalifikaci na EURO 2020 vyhrála na půdě Andory poměrem 4:0. Mbappému se podařilo vstřelit 100 gólů o téměř 2 roky rychleji, než Messimu či Ronaldovi.  

Francouzský fotbalový reprezentant Kylian Mbappé vstřelil jubilejní stý gól v kariéře. Dvacetiletý útočník klubu Paris St. Germain otevřel svým góle skóre v 11. zápasu skupiny H kvalifikace na EURO 2020 na hřišti Andory.

Nastartoval tak Francii k vítězství 4:0.

Mbappé potřeboval na 100 gólů mezi dospělými pouze 180 zápasů. V dresu klubů AS Monaco a PSG nastřílel ve všech soutěžích celkem 87 branek. Dalších 13 dosáhl v reprezentačním dresu.

V kvalifikačním zápase v Andorra la Vella navíc také přihrál na gól Floriana Thauvina na 3:0 pro hosty.

Úřadující mistři světa si v Andoře přece jen trochu spravili chuť po předchozí kvalifikační prohře 0:2 v Konyi s domácím Tureckem.

Francie se tak vrátila na první příčku v tabulce skupiny H.

„Hráči dobře zareagovali na prohru. V sobotu jsme odehráli v Turecku špatný zápas. Určitě jsme nehráli na takové úrovni, na jakou jsme zvyklí,“ prohlásil francouzský reprezentační trenér Didier Deschamps.

„Teď však moji svěřenci ukázali vůli odčinit neúspěch,“ dodal. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.