Neymar: Šlo jen o vztah muže a ženy mezi čtyřmi stěnami.

Brazilský fotbalista Neymar je v šoku kvůli svému obvinění ze znásilnění. Neymar toto obvinění odmítl s tím, že má důkazy o své nevině. O údajném znásilnění prohlásil že šlo jen o „vztah muže a ženy mezi čtyřmi stěnami“. K údajnému sexuálnímu útoku mělo dojít zhruba před 14 dny v Paříži.

Brazilský fotbalista Neymar se po obvinění ze sexuálního útoku rozhodl očistit své jméno. Zveřejnil video s konverzací s údajnou obětí. Vyplývá z něj, že s dotyčnou ženou prostřednictvím mobilní aplikace standardně komunikoval i den poté, kdy mělo dojít k údajnému znásilnění. Zveřejněná konverzace neobsahuje jakékoliv zmínky o znásilnění.

Útočníka pařížského klubu Paris St. Germain obvinila žena ze znásilnění poté, co se minulý pátek přihlásila policii v brazilském Sao Paulu.

Podle policejní zprávy mělo k údajnému znásilnění dojít tak, že se Neymar s dotyčnou domluvili na setkání. Neymar dokonce této ženě zaplatil letenku z Brazílie do Paříže a rezervoval pro ně hotel.

Dotyčná však ve výpovědi uvedla, že za ní Neymar přišel na hotel zjevně opilý a po krátkém rozhovoru začal být agresivní a násilím ji donutil k pohlavnímu styku.

K této události mělo dojít 15. května v hotelu Sofitel Paris Arc de Triomphe.

V policejní zprávě se dále uvádí, že se žena po dvou dnech vrátila do Brazílie. Údajný incident neoznámila francouzským úřadům, protože prý utrpěla emocionální šok a měla v cizí zemi strach.

Neymar jen pár hodin po „provalení“ této kauzy nabídl veřejnosti svůj pohled na celou událost. Zveřejnil všechny zprávy a fotografie ze společné konverzace jako případný důkazní materiál pro vyšetřovatele.

„Chtěl by se podělil o všechny detaily naší komunikace. Zveřejnil jsem soukromé zprávy a fotografie. Je to důležité z toho důvodu, aby vyšla najevo skutečná pravda.“

„K žádnému znásilnění nedošlo. Byl to vztah muže a ženy mezi čtyřmi stěnami. Přičemž, na druhý den jsme spolu normálně komunikovali a vyměňovali si zprávy,“ uvedl Neymar.

„Obvinění ze znásilnění pro mě bylo šokem. Každý, kdo mě zná, tak ví, že můj charakter a svědomí by mi nikdy nedovolili provést něco takového,“ podotkl dále.

„Byla to past nastražená na moji osobu a zároveň poučení do budoucnosti. Tato kauza ranila nejen mě, ale i celou moji rodinu.“

„Věřím, že si vyšetřovatelé přečtou celou konverzaci a uvidí, jak to celé doopravdy bylo,“ napsal Neymar.

Kauza narušila přípravu hráče i celého brazilského týmu na vrcholnou akci roku, kterou je pro kanárky kontinentální fotbalové mistrovství. Brazílie nastoupí v zahajovacím zápase Copa América v pátek 14. června proti Bolívii.

Dalšími soupeři Brazilců ve skupině A jsou Venezuela a Peru. (sfr)

VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Nevychovaný Neymar jde „na kobereček“ k Titemu kvůli výstřelkům. Hrozí mu vyhazov?

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.