Bývalý předseda občanských demokratů Mirek Topolánek se ostře pustil do nynějšího šéfa ODS Petra Fialy. Viníkem prý není koncern Agrofert, ale Babiš a Fiala by měl věci nazývat pravými jmény.

Bývalý předseda občanských demokratů Mirek Topolánek se ostře pustil do nynějšího šéfa ODS Petra Fialy. Ten vyzval ke zveřejnění rozhodnutí Evropské komise a vyčíslení toho, kolik peněz od roku 2018 získal Agrofert z Evropské unie a z České republiky. Podle Topolánka však Fiala nenazývá věci pravými jmény, protože hlavním viníkem je premiér Andrej Babiš (ANO) a ne koncern Agrofert. 

„Žádáme zveřejnění rozhodnutí EK a vyčíslení toho, kolik peněz od roku 2018 získal Agrofert z EU a z ČR. Budeme požadovat, aby peníze, které bude muset vrátit ČR, byly vymáhány po Agrofertu,“ napsal Fiala na Twitteru.

To však naštvalo někdejšího předsedu občanských demokratů Mirka Topolánka.
„Je smutné, že za ODS mluví správně jen Pavel Novotný a Miroslava Němcová. To Ti někdo zakázal říkat, že tím zlodějem a lhářem není Agrofert, ale Babiš? Stejné věty jako Jan Hamáček. Smutné,“ reagoval Topolánek.

Na jeho příspěvek začali reagovat i uživatelé,

„Mirku upřímně, když Petr Fiala řekne, že Andrej Babiš a nikoliv Anonfert, tak komu to asi pomůže? Přece AB ofiko, jakože, nic nevlastní, a osobně nechci, aby to byla další voda na mlýn jeho voličům. Petr Fiala v klidu a bez emocí prosím. Děkuji,“ napsal jeden z diskutujících.

Ale Topolánek si stál za svým názorem.

„Mně to pomůže! A všem, kteří by chtěli ODS volit. Chci po politicích, aby dělali to, co je správné a ne pouze to, co je chytré,“ zdůraznil.

(pel)