Ronaldo významně zasahuje do přestupové politiky Juventusu. Žádá o hráče z Realu i z Barcelony.

Největší hvězda fotbalového Juventusu Turín, Cristiano Ronaldo, začíná „ovládat“ přestupovou politiku Staré dámy i dalších klubů. Alespoň se to tak jeví podle informací, které prosakují za zákulisních vyjednávání před nadcházejícím přestupovým obdobím. Ronaldo žádá vedení turínského klubu o nákup fotbalistů z Realu Madrid i z Barcelony.

Ronaldo údajně požádal vedení Juventusu, aby se pokusilo zlanařit tvůrce hry Realu Madrid, Isca. Ten byl společně s Ronaldem u trojnásobného vítězství Bílého baletu v Lize mistrů.

Ronaldo věří, že by Isco mohl posílit Juventus natolik, aby turínský megaklub mohl být úspěšnější v Lize mistrů.
Juventus letos poměrně hladce vypadl ve čtvrtfinále soutěže s nenasazeným Ajaxem Amsterdam.

„Juve“ jsou údajně ochotni za Isca zaplatit 60 milionů eur. Real však prý není ochoten slevit z částky 80 milionů eur. Navíc, nový trenér madridského klubu, Zinadine Zidane, s Iscem počítá jako s klíčovým hráčem „nového Realu“.

Ronaldo ale údajně požádal šéfa Juventusu, aby se poohlédl po zásadních posilách také v katalánském velkoklubu FC Barcelona, který letos překvapivě ztratil semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem.

Podle Fox Sports ukázal Ronaldo na barcelonské hráče Jaspera Cillessena, Ivana Rakitiče a Samuela Umtitiho.

Faktem je, že Juventus se už pomalu musí poohlížet, jak nahradit své obranné „veterány“, kteří jsou dosud pevnou oporou zadních řad, tedy Giorgia Chielliniho a Leonardo Bonucciho.

Ronaldův návrh získat z Barcelony Samuela Umtitiho tak má logiku. Zejména proto, že Umtiti nedostává v Barce vedle Piqueho či Lengleta tolik příležitostí se prosadit.

Ivan Rakitič by zásadně posílil záložní řady Staré dámy, jejíž výkonnostní limity ve středu pole byly velmi patrné například v zápasu s Ajaxem.

Všichni tři hráči Barcelony by Juventus vyšly na zhruba 100 až 120 milionů eur. (sfr)


Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.