Londýnský fotbalový klub Tottenham Hotspur odehrál vítězný první zápas na svém zbrusu nové stadionu White Hart Lane.

Tottenham Hotspur má konečně vlastní nový stadion. Oranice z Wembley, kde londýnský Tottenham dočasně hrával své zápasy, je zapomenuta. V prvním zápase na zbrusu novém stadionu White Hart Lane porazili „Kohouti“ londýnského rivala Crystal Palace 2:0. 

Anglický fotbalový klub Tottenham Hotspur se tak po 689 dnech „vyhnanství“ ve Wembley představil na skutečně domácí půdě před svými fanoušky na White Hart Lane. Premiéra na vlastním stadionu jim vyšla. Ve 31. kole Premier League porazili londýnský Crystal Palace (2:0).

Náklady na vybudování nového stadionu se započtením pronájmu Wembley, na kterém „Spurs“ odehráli 51 zápasů, přišel na více než 1 miliardu britských liber (více než 30 miliard Kč). Moderní fotbalový svatostánek má kapacitu 61 461 diváků.

Vítězstvím nad Crystal Palace se Tottenhamu podařilo ukončit pětizápasovou sérii bez vítězství. První gól Tottenhamu na novém vlastním stadionu vsítil korejský útočník Son Heung-min.

„Jsem ten nejšťastnější člověk na zeměkouli,“ okomentoval svůj úspěch Korejec.

Tottenham zprovoznil svůj nový stadion v nejvyšší čas. Už příští týden, v úterý 9. dubna, na White Hart Lane přivítají ve čtvrtfinále Ligy mistrů svého rivala z Premier League, Manchester City. (sfr)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy anglické fotbalové Premier League, španělské La Ligy, italské Série A i německé Bundesligy na DIGI TV.