Maláčová kvůli rodičovského příspěvku zaútočila na Schillerovou, že neumí počítat.

Válka o výši rodičovského příspěvku nekončí. Ministryně práce a sociálních Jana Maláčová (ČSSD) věcí zaútočila na ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO) a obvinila ji z toho, že neumí počítat a špatně sestavila státní rozpočet. 

Maláčové začaly na sociálních sítích chodit stovky naštvaných vzkazů rodičů, kteří se cítili podvedení. Vadí jim, že stát přidá všem důchodcům 900 korun, ale rodičovský příspěvek se zvedne ze současných 220 tisíc na 300 tisíc Kč pouze pro novorozené děti. Původně totiž ministryně slibovala, že na příspěvek dosáhnou rodiče všech dětí do 4 let.

Proto se teď rozhodla tlačit na koaličního partnera, tedy hnutí ANO, aby změnil názor.

„Mimochodem, je smutné, jak ANO překrucuje dnešní situaci s rodinným příspěvkem. Faktem totiž je, že jsme se na jeho parametrech domluvili už v listopadu,“ zdůraznila Maláčová.

Vinu prý nese ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

„Že si pak v lednu ministryně financí uvědomila, že má špatně spočítaný rozpočet, je nepříjemné, ale rodiče malých dětí to odnášet nemohou! Tím spíš, že je tu řešení v podobě zdanění velkých bank. Takže si ANO bude muset vybrat: Děti, nebo banky?“ navrhuje možné řešení Maláčová.

Maláčová podlehla tlaku naštvaných rodičů: Chce rodičovský příspěvek pro všechny

Mladé rodiny útočí na Babišovu vládu kvůli rodičovské: Je to podpásovka, píší lidé

(pel)