Zidane bude mít v Realu Madrid v přepočtu 9 miliard Kč na nákup hvězdných posil. Vyhlídnutou má i pařížskou dvojici Nemyar, Mbapé.

Zinadine Zidane má v Realu Madrid přislíbeno 300 milionů liber (9 miliard korun) na nákupy fotbalových megahvězd typu Neymara a Mbapého, ale třeba i Eriksena či Hazarda. K tomu by měl mít Real k dispozici ještě další prostředky, které by mohl získat prodejem Garetha Balea nebo Luky Modriče.

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez přesvědčil Zidana k návratu na lavičku po necelých deseti měsících od jeho odchodu zřejmě i příslibem finančně nákladného přebudování hráčského kádru. Informoval o tom britský Independent.

Real Madrid definitivně získal Zidaneho v pondělí. Bílý balet tak reagoval na výsledkovou krizi. Klub vypadl z Ligy mistrů již v osmifinále. Neuspěl v domácím poháru a ztratil i šanci na zisk titulu v La Lize.

Zpátky na vrchol mají Realu pomoci největší hvězdy světového fotbalu.

Na prvních místech seznamu hvězdných posil má Real napsána čtyři zvučná jména – útočníky Neymara a Kyliana Mbappého z Paris St. Germain.

Dále ofenzivního Edena Hazarda z Chelsea a záložníka Christiana Eriksena z Tottenhamu.

V případě Neymara a Mbappého by musel Real vynaloženou sumou pravděpodobně překonat světový přestupový rekord.

Ten drží právě brazilský útočník Neymar, který v létě 2017 odešel z Barcelony do PSG za 222 milionů eur.

Naopak belgický ofenzivní záložník Hazard už několikrát naznačil zájem o angažmá v madridském velkoklubu.
Ambice jsou to velkolepé a pokud se některé z vysněných posil skutečně podaří přivést, nabízí se srovnání s érou „Galácticos“

Současně by Real mohlo v létě opustit několik klíčových hráčů.  Bale se herně trápí a několikrát ho vypískali i vlastní fanoušci.

Podle Independentu může po sezoně odejít i středopolař Luka Modrič. Chorvatský držitel Zlatého míče zůstává za očekáváním podobně jako řada jeho spoluhráčů.

Zidanův předchůdce Santiago Solari odstavil mezi náhradníky levého obránce Marcela, který má namířeno do Juventusu Turín.

Kapitán Realu, stoper Sergio Ramos zase údajně pohrozil odchodem z Madridu po ostré výměně názorů s prezidentem Pérezem. (sfr)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.