Řidiči Liftago začnou nově doručovat i balíky z internetových obchodů.

Tlak na krachující Českou poštu se zesiluje. Přepravní společnost Liftago bude nově i kurýrní službou, která bude expresně doručovat zásilky. Dohodla se na spolupráci s logistickou firmou Zásilkovna a řidiči budou přepravovat zásilky z internetových obchodů. Rozvoz zásilek plánuje nabídnout i dalším firmám. 

Liftago pro převážení zásilek využije svou stávající síť řidičů. Ti budou moci vozit zákazníky i balíčky zároveň.

„S dalším technologickým rozvojem platformy bude řidič moci během dne rozvážet v kufru zásilky, mezitím nabírat pasažéry na blízkých místech a prakticky nejezdit na prázdno. Kromě větší efektivity jsou to pro něj samozřejmě i vyšší výdělky a pro město nižší zatížení automobily,“ uvedl šéf Liftaga Ondřej Krátký.

Podle společnosti tak nehrozí navýšení už tak hustého provozu ve velkých městech. Pro Liftago aktivně jezdí kolem 1500 řidičů.

Zpočátku bude služba dostupná v Praze i blízkém okolí, dále je pak v plánu Brno a Ostrava.

Zákazník si objedná své zboží v e-shopu spolupracujícím se Zásilkovnou, z nabídky si vybere express doručení a následně se vybere nejbližší řidič Liftaga. Ten zboží vyzvedne ve skladu e-shopu a doveze ho příjemci.

Podle majitelky Zásilkovny Simony Kijonkové bude služba fungovat jako prémiová a cena za ní tak bude o něco vyšší. Expresní využívání je podle ní ovšem stále častěji vyhledávaná služba, věří proto, že zájem o ní bude.

Liftago je česká aplikace na zavolání taxi. V tuzemsku je konkurentem zahraničních alternativních platforem jako Uber či Taxify. Loni společnost zvýšila svůj obrat meziročně o 35 procent na téměř 300 milionů korun.4

Krachující pošta propustí manažery a přidá zaměstnancům 10 %. Navíc dostanou prémie

(pel)