Stará dáma chce údajně získat Salaha. Ronaldo by souhlasil.

Italský fotbalový klub Juventus Turín je údajně připraven koupit egyptského útočníka Mohameda Salaha z FC Liverpool a to za 200 milionů liber (5,9 mld. Kč). Tento záměr prý posvětil i Cristiano Ronaldo, který teprve nedávno posílil Starou dámu.

Liverpoolská superhvězda Mohamed Salah je v současnosti jednou z nejdůležitějších ingrediencí klubu v bitvě o zisk titulu v anglické Premier League.

Podle Sky Arabia News se však současně o Salahovi začíná mluvit v souvislosti s jeho možným přestupem do turínského Juventusu a to za šokující částku 200 milionů liber (5,9 mld. Kč).

V dresu „bianconeri“ by se tak dvojnásobný nejlepší fotbalista Afriky, Salah, mohl setkat s neméně hvězdnou CR7, tedy portugalskou ikonou Cristianem Ronaldem.

Pokud by se Salahův přestup podařilo uskutečnit, stal by se tento 26-letý hráč druhým nejdražším v historii, hned za přestupem Neymara do arabskými šejky mocně sponzorovaného PSG.

Salah přestoupil do Liverpoolu za 42 milionů liber na začátku minulé sezóny a od té doby za klub vstřelil 64 gólů v 86 zápasech. FC Liverpool je v Premier League průběžně na druhém místě se stejným bodovým ziskem jako Manchester City.

Sky News Arabia uvedl, že Juventus při svém záměru na koupi Salaha požádal o názor svoji současnou největší hvězdu, Ronalda. A ten prý dal Salahovu přestupu zelenou. Dokonce se prý nechal slyšet, že by byl šťastný, kdyby se Salahem mohl sdílet fotbalovou šatnu…

Juventus si už zajistil přestup Aarona Ramseyho z londýnského Arsenalu, který se stane volným hráčem. Staré dámě tak údajně zbývá dostatek prostředků na nákup „fotbalového faraona“ Salaha. (sfr)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.