Poštovní doručovatelka na Šumpersku nestíhala, a tak nedoručené zásilky vyhodila do kontejneru.

Poštovní doručovatelka v Rapotíně na Šumpersku nestíhala včas doručovat zásilky. Bála se, že z toho na poště bude mít problémy, tak je vyhodila do kontejneru. Hrozí jí za to až 5 let vězení.

„Koncem loňského roku se ženě několikrát nepodařilo včas doručit oprávněným adresátům veškeré jí svěřené listovní zásilky. Z obavy, že by mohl vyvstat problém, kdyby se s nedoručenými zásilkami vrátila zpět do depa, měla je raději vyhodit do kontejneru na tříděný odpad,“ uvedla mluvčí šumperské policie Jiřina Vybíhalová.

Pracovníci zabývající se tříděním odpadu objevili v Rapotíně přes 90 nerozbalených zásilek složených z různých dopisů a poukázek.

„V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladé ženě za takové jednání až pětiletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí.

Pododný případ vyšetřovali v loňském roce také prostějovští policisté. Tehdy se však jednalo o 8 pytlů nedoručených zásilek. Ty zůstaly v bytě po nájemnici, která pracovala na poště jako doručovatelka.
Našlo se tam i 112 otevřených zásilek. Policisté ženu vypátrali na Slovensku.

(pel)