Neymar se opět zranil. Ohrožena je jeho účast v zápasech Ligy mistrů i za brazilskou reprezentaci. (ilustrační foto)

Neymar, brazilská megahvězda ve službách pařížského PSG, se zranil. Ohrožen je Neymarův start v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United i za reprezentaci Brazílie proti Česku. Neymarův PSG hraje první zápas s „Reds“ již 12. února. Koncem března měl Neymar nastoupit ze Brazílii v přátelském střetnutí s Českem v Praze.

Šestadvacetiletá sportovní celebrita se ve středečním utkání Francouzského poháru zranila. Jde o tentýž zdravotní problém, který ho málem připravil o mistrovství světa. Neymar si opět, jako loni v únoru, poranil nártní kůstku na pravé noze.

Neymar pak v zápase střídal v 62. minutě. Zranění si zavinil pohybem a nikoliv cizím zaviněním.

Pařížský klub, který suverénně kraluje Ligue One, už potvrdil, že se Neymarovi obnovilo zranění.

„Ve hře jsou momentálně všechny možnosti,“ píše se v prohlášení s tím, že dobu rekonvalescence lze jen těžko odhadovat.

Když si Neymar poranil stejným způsobem nohu naposledy, musel na operaci a mimo trávník byl dlouhé tři měsíce.

Pokud by jeho zranění bylo stejně závažné, o zápas v Praze by s jistotou přišel. Přátelské střetnutí Česka s Brazílií se bude hrát 26. března v pražském Edenu.

Fatálnější důsledky, než pro brazilskou reprezentaci, by však Neymarovo zranění mělo pro jeho klub Paris Saint Germain. Ten se už 12. února utká v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů s manchesterskými United.

Trenér PSG Thomas Tuchel uvedl, že klub se rozsah Neymarova zranění dozví v tomto týdnu.

Pařížany však postihla další citelná ztráta, když se jim před několika dny zranil středopolař Marco Verratti. Jeho zranění je podle Tuchela vážné a je tedy nepravděpodobné, že by zasáhl do souboje s „Reds“.

„Oba jsou našimi klíčovými hráči, jsou to hráči výjimečných kvalit, které velmi postrádáme. Ale na druhou stranu, je pro nás výzvou najít řešení této situace,“ prohlásil na adresu Neymara a Verrattiho trenér Tuchel. (sfr)