Klausovi patří k favoritům příštích prezidentských voleb. Klaus starší podporuje na funkci Klause mladšího.

Bývalý český prezident Václav Klaus nevyloučil svou případnou účast v dalších prezidentských volbách. Současně však na funkci hlavy státu podpořil svého syna, poslance Václava Klause mladšího. Ten podle sázkařů patří k favoritům příštích voleb prezidenta ČR.  

Exprezident Klaus sice nevyloučil svoji kandidaturu v příštích prezidentských volbách (konají se v roce 2023). Domnívá se však, že to je „úkol pro mladší“.

Klaus ale prohlásil, že jeho vlastní účast v příští prezidentské volbě mu nepřijde pravděpodobná. V pořadu Partie televize Prima vyzdvihl současně svého syna Václava Klause mladšího, který prý má vlastnosti potřebné na to být prezidentem.

Podle Klause staršího by se měli vyprofilovat kandidáti s „odolností vůči atakům“. Jeho syn se prý názorově vyprofiloval dobře. A ukázal, že má odvahu foukat proti větru.

„Jestli má schopnost přátelské komunikace s miliony voličů, to by se teprve muselo ukázat,“ dodal exprezident Klaus

Poslanec Václav Klaus mladší (ODS) patří podle bookmakerů mezi největšími favority na budoucího prezidenta České republiky a to s kurzem 10:1.

Sázkaři zatím nejvíce věří ve zvolení Václava Klause staršího, na jehož výhru jde pětina sázek.

Po Václavu Klausovi starším zatím sázkaři nejvíce věří ve vítězství jeho syna, poslance Václava Klause mladšího (15 procent).

Následují Andrej Babiš (ANO, 10 %), Tomio Okamura (SPD, 8 %), Pavel Fischer (šest procent) a Jiří Drahoš (za STAN, čtyři procenta). (sfr)