O Luku Joviče (uprostřed) se perou evropské velkokluby...

Anglický fotbalový velkoklub Liverpool chce přivést talentovaného Srba Luku Joviče. Teprve 20letý útočník z Frankfurtu je objevem letoštní sezony německé Bundesligy. Tam dosud vstřelil 9 branek a vede prozatimní tabulku střelců.

Za sebou tak Jovič zatím nechává takové hvězdné útočníky jako jsou Robert Lewandowski či Timo Werner.

Jovič začínal kariéru v CZ Bělehrad, odkud v roce 2016 přestoupil do Benfiky. Nyní hostuje právě ve Frankfurtu a německému celku se jeho angažování velmi vyplácí. Loni se tehdy ještě náctiletý Jovič trefil v 26 utkáních hned devětkrát, nyní má statistiku ještě oslnivější.

V 15 zápasech sezony vstřelil už 12 branek, z toho 9 v německé nejvyšší soutěži. Zazářil hlavně v zápase proti Fortuně Düsseldorf, kdy se do sítě nováčka Bundesligy trefil hned pětkrát a pomohl k výhře 7:1. I díky jeho výkonům je tak Frankfurt na výtečné 4. pozici v tabulce, dokonce před obhájcem Bayernem Mnichov.

Není tak divu, že Frankfurt chce aktivovat opci na přestup a srbskou hvězdičku z Benfiky vykoupit za 12 milionů eur (zhruba 310 milionů korun).

Jenže pro celek ze spolkové země Hesensko bude pravděpodobně velmi těžké Srba nakonec udržet. Situaci kolem něj už teď sondují evropské velkokluby. Jedním z nich je podle webu Skysport také Liverpool, kde by mohl Jovič doplnit Salaha, Maného a Sturridge.

Španělský list Mundo Deportivo zase informoval, že o Joviče stojí FC Barcelona. (jaz)