Za vejce hozené na Babiše dostal muž pokutu tisíc Kč. Důvod útoku? Premiér byl muži nesympatický... (Na fotografii Andrej Babiš s kravami).

Hození vejce po premiérovi Babišovi stálo odvážlivce tisícovku. Pokutu ve výši 1000 Kč vyměřila komise pro občanské soužití muži, který na politickém mítingu v Praze hodil vejce na Andreje Babiše. Premiéra při tom netrefil. 

Podle úředníků se muž dopustil přestupku proti občanskému soužití. Incident se odehrál letos v září na předvolební akci hnutí ANO.

Jeden z přítomných hodil na pražském Pankráci vejce po předsedovi vlády. I když Babiše netrefil, premiérova ochranka muže zadržela a převezla ho na policii.

Na akci nazvané „Sousedská večeře“ přilétlo na premiéra z ruky jednoho ze „sousedů“ vejce. Babiše netrefilo o pouhých 10

Policisté následně dechovou zkouškou zjistili, že muž má 1,44 promile alkoholu v krvi. Incident vyhodnotili jako přestupek a předali věc Úřadu městské části Praha 4.

Muž vypověděl, že ho k hození vejce nikdo nenaváděl a tedy, že to byl čistě jeho „nápad“. Hození vejce na premiéra provinilec zdůvodnil tím, že mu je Babiš „nesympatický“.

Odvážlivci také vadilo, že je Babiš trestně stíhaný.

Předsedu vlády však prý vejcem nechtěl zranit. Pouze chtěl demonstrovat svoje nesympatie s hnutím ANO.

Svého jednání muž následně litoval. Trest v podobě pokuty dotyčný přijal. Rozhodnutí úředníků je proto pravomocné. (sfr)