Bývalý nejlepší fotbalista světa se ocitl na mizině...

Vítěz Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu za rok 2005 Brazilec Ronaldinho se údajně topí v dluzích. Na účtě má podle deníku Football Italia pouhých 6 euro (asi 150 korun). Za tíživou finanční situaci může spor s brazilskou vládou ohledně pozemku ve městě Porto Alegre, který Ronaldinho před lety koupil.

Někdejší hvězda FC Barcelona se už několik let pře s brazilskými úřady. Jejich sporem je pozemek, na kterém se Ronaldinho rozhodl před lety stavět. Za to ho ale úřad pokutoval sumou 187 tisíc eur (4,8 milionu korun), bylo totiž rozhodnuto, že pozemek je chráněný a byl Ronaldinhem znehodnocen.

Trest postupně narostl až na 2 miliony eur (cca 52 milionů korun) a Ronaldinho jej zatím nezaplatil. Peníze má navíc dlužit i svému agentovi. Na účtě má údajně pouhých 6 eur, bývalé fotbalového hvězdě navíc odebral soudce také cestovní pas.

Ronaldinho působil v nedávné době jako ambasador Barcelony, kvůli jeho otevřené podpoře kontroverzního prezidenta Jaira Bolsonara s ním ale katalánský klub rozvázal spolupráci.

Brazilec strávil nejdelší část své kariéry právě v Barceloně, v Evropě si zahrál ale i za PSG či AC Milán. Naposledy působil v brazilském Fluminense, kde v roce 2016 ukončil kariéru. (jaz)


Ten nejkvalitnější fotbal mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech zápasů španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.