Usain Bolt požadoval příliš vysoký plat...

Usain Bolt nebude působit v australské fotbalové lize za Central Coast Mariners. Ačkoli se během dvou přípravných utkání trefil hned dvakrát, nakonec se s klubem nedomluvil na smlouvě. Osminásobný olympijský vítěz požadoval příliš vysoký plat.

Jamajský sprinter požadoval od Mariners 67 milionů korun ročně, australský celek byl ale schopný zaplatit pouze dvacetinu požadované částky.

Možností bylo, že by klub či Bolt stačil sehnat sponzora, který by byl schopný Boltův vysoký plat z větší části financovat. Jenže to se nepodařilo a klub nyní ohlásil, že s Boltem profesionální smlouvu nepodepíše. To potvrdil také sprinterův agent Ricky Simms.

Samotný Bolt klubu poděkoval:

„Chtěl bych poděkovat majitelům klubu, vedení, zaměstnancům, hráčům a fanouškům za to, jak se ke mně chovali. Cítil jsem se jako opravdová součást týmu. Přeji klubu do nové sezony úspěchy,“ řekl třiadvacetiletý sprinter.

Pokud bude chtít některý z fotbalových klubů po Boltovi nyní sáhnout, bude si muset nejspíš také připravit opravdový balík. Nevypadá to totiž, že by jamajský sprinter ze svých vysokých požadavků chtěl upustit. (jaz)


Ten nejkvalitnější fotbal mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech zápasů španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.