Julen Lopetegui prožívá na lavičce Realu Madrid trenérskou noční můru...

Trenér Julen Lopetegui by měl v nadcházejících dnech skončit na lavičce slavného Realu Madrid. Po víkendovém debaklu 1:5 od arcirivala Barcelony se nachází Bílý balet až na 9. místě tabulky španělské ligy. Neúspěšného kouče by mohl nahradit Antonio Conte, který naposledy vedl londýnskou Chelsea.

Real prožívá katastrofální vstup do sezony. Během 10 odehraných ligových kol získal pouhých 14 bodů, když hned čtyřikrát prohrál. O nic lépe na tom není madridský velkoklub ani v Lize mistrů. Tam má sice po třech kolech našlápnuto se 6 body k postupu ze skupiny, za sebou má ale také pouze šťastnou domácí výhru 2:1 s outsiderem Viktorií Plzeň či senzační porážku 0:1 od CSKA Moskva.

Podle médií je tedy téměř jisté, že bude Lopetegui odvolán.

Kdo jej však nahradí, zatím jasné není. Padlo jméno úspěšného Antonia Conteho, který naposledy působil v Chelsea. Pravděpodobnější je ale varianta, že Real znovu, jako v případě bývalého kouče Zinedina Zidana, sáhne po bývalém hráči.

Horkým kandidátem by tak mohl být Argentinec Santiago Solari, který za Real počátkem tisíciletí odehrál 131 zápasů, dvakrát vyhrál domácí ligu, jedenkrát pak Ligu mistrů. V současnosti vede B tým Realu. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.