Real utržil loni v Lize mistrů nejvíc peněz...

V Lize mistrů v loňském ročníku nejvíc vydělal na odměnách UEFA vítězný Real Madrid. Přišel si na 88,6 milionu eur (2,29 miliardy korun). Za ním zaostal AS Řím s 83,8 milionu. Až třetí je poražený finalista Liverpool, který inkasoval 81,2 milionu eur. AS Řím vydělal více než Liverpool kvůli většímu podílu z vysílacích práv.

Real, který vyhrál prestižní soutěž potřetí za sebou, získal na prémiích o 7,6 milionu eur více než o rok dříve. Loni vytěžil z Ligy mistrů suverénně nejvíce Juventus, který skončil druhý, ale vydělal 110 milionů eur.

Nejchudším účastníkem uplynulého ročníku byl Karabach. Ázerbájdžánský nováček, který uhrál v základní skupině dvě remízy, si odnesl 16,8 milionu eur.

Pražská Slavia po vyřazení v závěrečném předkole obdržela z Ligy mistrů tři miliony eur. Další prémie vydělala v Evropské lize a celkem v pohárech utržila téměř 168 milionů korun.

Celkem UEFA ze minulých ročník Ligy mistrů rozdělila mezi kluby 1,4 miliardy eur. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.