Kouč Realu Madrid Julen Lopetegui musí zvítězit nad Viktorií Plzeň, jinak na lavičce slavného velkoklubu skončí...

Trenér fotbalového velkoklubu Realu Madrid Julen Lopetegui může už po utkání Ligy mistrů s Viktorií Plzeň skončit na lavičce španělského giganta. To v případě, že Real na domácím hřišti s českým mistrem klopýtne a nezíská 3 body. Informoval o tom španělský deník Marca.

Lopetegui by tak Bílý balet už nevedl v nedělním El Clásiku proti Barceloně.

Španělský kouč nahradil na lavičce Realu veleúspěšného Zinedina Zidana, nicméně Real v letošní sezoně i vinou odchodu hlavní hvězdy Cristiana Ronalda zatím tápe. V lize je až na 7. příčce, z 9 kol prohrál hned třikrát. Ostudnou prohru Bílý balet zaznamenal také v Lize mistrů, když podlehl CSKA Moskva 0:1.

Nyní Real už pětkrát v řadě nezvítězil, naposledy doma podlehl v ligovém zápase 1:2 outsiderovi Levante.

Lopetegui přišel na lavičku Realu za poněkud bouřlivých okolností. Na mistrovství světa v Rusku měl vést Španělsko, nicméně den před šampionátem byl odvolán právě kvůli tomu, že podepsal smlouvu s Realem.

Nyní musí Lopetegui doufat, že Krmenčíka a spol. jeho milionová družina porazí. Jinak si bude muset hledat nové angažmá. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.