Manchester United dostal pokutu za pozdní příjezd na utkání Ligy mistrů, na snímku kouč José Mourinho...

Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala Manchester United za pozdní příjezd na domácí zápas Ligy mistrů proti Valencii. Utkání muselo být kvůli zpoždění slavného anglického celku o 5 minut odloženo. United tak musejí zaplatit pokutu 15 tisíc eur (asi 388 tisíc korun).

Manchester dorazil 2. října na stadion 45 minut před plánovaným začátkem, podle pravidel Ligy mistrů jsou ale týmy povinny být na místě s předstihem 75 minut. Podle portugalského kouče potíže zavinila manchesterská policie, která odmítla autobus United na Old Trafford doprovodit, jako to dělala v minulosti, a doba cesty se kvůli tomu protáhla více než dvojnásobně.

Zástupci policie obvinění odmítli s tím, že podle nových pravidel na fotbalisty dohlíží jen v případě, že by mohla být ohrožena bezpečnost týmu. Klub podle nich o změně dlouho dopředu věděl a mohl se na ni připravit.

UEFA dnes oznámila, že Manchester zaplatí za pozdní příjezd 5000 eur. Za zpoždění výkopu, které se dotklo i televizních přenosů, mu vyměřila 10 000 eur. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.