Cristiana Ronalda prý čeká v Juventusu náročná sezona...

Bývalý brazilský fotbalista Cafú vysvětlil, proč Cristiano Ronaldo zatím v Juventusu Turín tolik nezáří. A proč ho prý nepotká tak skvělá sezona, jaké Portugalec prožíval v Realu Madrid. Podle bývalého obránce AS Řím či AC Milán je totiž italská liga náročnější, a to především fyzicky.

Cafú je dvojnásobným vítězem italské ligy, jedenkrát zvedl nad hlavu také pohár pro vítěze Ligy mistrů. S Brazílií slavil dvakrát titul mistra světa, v roce 2002 dokonce v roli kapitána. I proto se nyní nebál prohlásit, že Ronaldova nepříliš vysoká produktivita není žádným překvapením.

„Myslím, že Ronaldo bude v Serii A trochu trpět. Italská liga je totiž mnohem náročnější než La Liga, týmy jsou tu mnohem vyrovnanější a fyzický kontakt je zde běžnější než ve Španělsku,“ vysvětlil Cafú.

„Samozřejmě, že Serii A zajistí Ronaldo obrovskou reklamu. Je to nejlepší hráč na světě, je skvělé, že je v Itálii,“ dodal Brazilec.

Ronaldo s Juventusem zatím prožívá úspěšný vstup do sezony, domácí lize Stará dáma vévodí po 7 kolech s plným počtem 21 bodů. Nicméně střelecky se zatím portugalské hvězdě, která do Juventusu letos v létě senzačně přestoupila z Realu Madrid, tolik nedaří. Na kontě má Ronaldo pouze 3 zásahy a lépe je na tom třeba jeho spoluhráč Mario Mandžukič.

Největší pozornost tak na sebe Ronaldo upoutal v utkání Ligy mistrů proti Valencii, kdy se nechal vyloučit. I bez něj ale nakonec Juventus zvítězil 2:0. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy italské Série A, španělské La Ligy, německé Bundesligy a anglické fotbalové Premier League na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.