Nespokojený Paul Pogba by už v zimě mohl posílat Barcelonu či Juventus Turín...

Kouč fotbalového velkoklubu Manchesteru United José Mourinho bez vysvětlení zbavil hvězdného Paula Pogbu funkce zástupce kapitána. Média spekulují, že to je kvůli nedávné Pogbově kritice herního stylu United, či kvůli tomu, že by měl Francouz už v zimě z klubu odejít.

„Jedinou pravdou je to, že jsem se rozhodl, že Paul už nebude zástupcem kapitána. Nejsou za tím žádné rozpory ani problémy,“ popsal situaci Mourinho reportérovi Sky Sports.

Podle listu Daily Mail za tím má být fakt, že Pogba Mourinhovi sdělil, že si přeje z klubu odejít a přestoupit do Barcelony. Hráč s takovým přístupem si podle portugalského manažera nezaslouží pásku nosit.

Pětadvacetiletý Pogba se do Manchesteru vrátil předloni z Juventusu za tehdy rekordní sumu 110 milionů eur (v té době 2,97 miliardy korun). United hned pomohl k výhře v Evropské lize či Ligovém poháru. Letos v Rusku byl jedním z hlavních tahounů Francie v cestě za druhým titulem mistrů světa.

V poslední době o sobě ale Pogba dává čím dál častěji vědět hlavně roztržkami s portugalským koučem United. (jaz)


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat zápasy anglické fotbalové Premier League, italské Série A, německé Bundesligy či španělské LaLigy na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.