Gianluigi Buffon nyní možná lituje, že nezůstal v Juventusu Turín...

Gianluigi Buffon nebude brankářskou jedničkou v PSG. Hvězdný fotbalový brankář bude zatím pouze krýt záda jedničce Alphonsovi Aréolovi. Oznámil to kouč francouzského klubu Thomas Tuchel.

Oba brankáři se zatím o čas mezi tyčemi dělili. Byla to nutnost, protože Buffon má trest na tři zápasy Ligy mistrů za výstup proti rozhodčímu Michaelu Oliverovi ve čtvrtfinále minulého ročníku proti Realu Madrid. Chytat tam bude Aréola.

„Rozhodnutí není definitivní, ale Alphonsovi jsem řekl, že momentálně je jedničkou,“ řekl Tuchel v rozhovoru pro francouzskou stanici RMC Sport.

„Alphonse prošel klubovou akademií, PSG je pro něj vším a dělá všechno pro to, aby se tady prosadil. Tohle musíte respektovat a profitovat z toho. Musíme mít hráče, kteří mají PSG v duši a ztělesňují klub,“ doplnil Tuchel.

Pro PSG je důležité držet Aréolu ve hře nejen kvůli startu Ligy mistrů, ale i proto, že brankáři vyprší po této sezóně smlouva a jednání o nové smlouvě se teprve rozbíhají.

„S Gigim, který je legendou a Alphonsovým idolem, je to teď v kádru samozřejmě jiné. Oba dva jsou silné osobnosti. Musíme najít ideální vyladění. Gigi to ví, stejně jako Alphonse. Pokud se nám to podaří, aby spokojení byli oba, bude to skvělé,“ řekl Tuchel.

Obecně se předpokládá, že Buffon bude v nejbližší době chytat hlavně v domácích pohárových soutěžích. Možná by mohl jít do branky i v nejbližším ligovém utkání proti Saint Etienne, protože Aréola odchytal oba dva duely za francouzskou reprezentaci. (jaz)