Tomáš Necid zkusí štěstí znovu v nizozemské lize...

Fotbalový útočník Tomáš Necid zamířil do nizozemského klubu ADO Den Haag. Bývalý český reprezentant naposledy působil v tureckém Bursasporu, kde se však dohodl na ukončení smlouvy.

Necid už v Nizozemsku působil. V letech 2014 a 2015 dal 14 gólů ve 33 zápasech za Zwolle, které o něj údajně usilovalo i nyní. Nakonec se však dohodl se sedmým celkem minulé sezony Eredivisie.

Odchovanec pražské Slavie se v Haagu pokusí nahradit norského kanonýra Björna Johnsena, který v létě odešel do konkurenčního Alkmaaru. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka v novém ligovém ročníku získali ze tří kol tři body za výhru a dvě porážky.

„Tomáš byl vždy na vrcholu našeho seznamu. Před několika měsíci jsme byli v kontaktu, ale kvůli smlouvě s Bursasporem to bylo složité. Po jejím ukončení jsme udělali další pokus. Dveře se otevřely a jsme rádi, že jsme se domluvili,“ řekl pro web Haagu ředitel klubu Jeffrey van As.

Pro Necida, jehož kariéru ovlivnila častá zranění, bude Haag už šestým zahraničním klubem. Před Bursasporem oblékal dres Legie Varšava, Zwolle, PAOK Soluň a CSKA Moskva. V minulém ročníku čtyřiačtyřicetinásobný reprezentant hostoval ve Slavii, kde vstřelil 8 branek. (jaz)