Kylian Mbappé by se mohl stát v budoucnu nejdražším fotbalistou na světě

Fotbalový útočník Kylian Mbappé by se mohl stát nejdražším hráčem na světě. Cena francouzského supertalentu se údajně pohybuje kolem 250 milionů eur (6,43 miliardy korun). Prohlásil to viceprezident Monaka, bývalého klubu francouzského útočníka, Vadim Vasilyev. Z Monaka přestoupil Mbappé do PSG za už před rokem dohodnutou částku 160 milionů eur.

Mbappé je podle Vasilyeva talentem, který se rodí jednou za život. Fotbalový svět uhranul už v 17 letech, kdy Monaku senzačně pomohl do semifinále Ligy mistrů, s klubem pak vyhrál v roce 2017 francouzskou Ligue 1. Naposledy zazářil na mistrovství světa v Rusku, když dotáhl Francii skvělými výkony až k triumfu.

V loňské sezoně hostoval Mbappé v konkurenčním PSG, které na hráče uplatnilo opci a do Monaka tak poslalo předem dohodnutých 160 milionů eur (4,1 miliardy korun).

Nyní už by ale Monako požadovalo vyšší přestupovou částku.

Podle Vasilyeva se ceny na přestupovém poli od doby transferu Neymara z Barcelony do PSG za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun) výrazně navýšily.

„Před rokem jsme se dohodli na částce 160 milionů eur. Po jeho výkonech na mistrovství světa ale musí být jeho hodnota už 250 až 300 milionů eur,“ zhodnotil Vasilyev pro ESPN.

„Mbappé je naprosto fenomenální. Je to budoucí vítěz Zlatého míče. Jsme pyšní na to, že je produktem naší akademie,“ dodal viceprezident Monaka.

O Mbappého se v posledních měsících horlivě zajímal Real Madrid, nicméně dá se předpokládat, že minimálně pro letošní sezonu už francouzský talent zůstane v Paříži. Leda by se Bílý balet rozhodl zaplatit enormní sumu a udělat z Mbappého nového nejdražšího hráče světa. (jaz)