Sparta usiluje o slovenského reprezentanta Jána Greguše...

Fotbalovou Spartu bude nadále trénovat Zdeněk Ščasný. To přesto, že měl po nedávném odchodu Pavla Hapala převzít letenský tým pouze dočasně. Zároveň by mělo Spartu, která předčasně vypadla z evropských pohárů, opustit 4-5 hráčů.

Zároveň se pracuje ještě na jedné změně vedené opačným směrem. Několik zdrojů se podle serveru Seznamzpravy.cz shodlo, že Sparta vede jednání o příchodu slovenského reprezentanta Jána Greguše.

Toho čeští fanoušci dobře znají jako někdejšího hráče Baníku Ostrava a FK Jablonec. Po Euru 2016, kterého se ve slovenských barvách účastnil, se Greguš přestěhoval do dánské metropole, kde obléká dres FC Kodaň. A loni tam slavil mistrovský titul.

Spartě by se hodil ve středu pole, kde očekávání zcela neplní Jiří Kulhánek. Ten dostával příležitost i kvůli svému vyššímu vzrůstu, jímž při standardních situacích doháněl chybějící centimetry jiných hráčů Sparty. I v tomto ohledu by byl Greguš se svými 189 centimetry solidní náhradou.

Jednání však ještě zdaleka nejsou uzavřena, Greguš má v Kodani smlouvu ještě na další dvě sezony.

O tom, kdo naopak Spartu opustí, zejména patrně formou hostování, bude ještě spolurozhodovat zdravotní stav a prognózy návratu u několika zraněných hráčů, jmenovitě u Václava Kadlece či Matěje Pulkraba. Delší marodění navíc čeká Tala Ben Chajma. (jaz)