Matěj Vydra si po letech znovu zahraje vysněnou Premier League...

Český fotbalový útočník Matěj Vydra se dočkal vysněného přestupu do klubu Premier League. Z druholigového Derby County ho za nezveřejněnou částkou vykoupilo Burnley, které loni skončilo v lize na skvělé sedmé pozici za Arsenalem.

O přestupu jihlavského odchovance, který v české lize nastupoval také za ostravský Baník, informovala anglická média.

Vydra v Derby nastřílel v minulé sezoně 22 branek. V letní přestávce podstoupil operaci třísel, kromě toho ale řešil také přestup. Nakročeno měl do Leedsu, jenž za něj měl zaplatit 11 milionů liber. V klubu se ale nedohodl na podmínkách kontraktu.

Když už se zdálo, že zůstane v Derby, přišlo s nabídkou Burnley. Pro Vydru to bude páté anglické působiště. Na ostrovech už nastupoval také za Watford, West Bromwich a Reading.

„Mám teď mnohem více zkušeností s anglickým fotbalem, než jsem měl před pěti lety,“ připomněl Vydra svou jedinou sezonu v Premier League za West Bromwich.

Tehdy nastoupil do 23 utkání a vstřelil tři branky. Krátkou tříminutovou epizodu v Premier League pak prožil ještě v sezoně 2016/2017 za Watford.

„Mluvím také lépe anglicky, takže doufám, že budu lepším hráčem, než jsem byl tehdy. Poslední čtyři sezony jsem se pral o návrat do Premier League a jsem opravdu šťastný, že si mohu nejlepší ligu na světě znovu zahrát,“ okomentoval český reprezentant. (jaz)